KulturaFoto: Arhiva - kragujevac.ls.gov.rs

UK „Koraci“ raspisala Javni konkurs za izbor dela iz oblasti izdavaštva u 2024. godini

Autor: InfoKG
16:00 | Petak, 26 01 2024

Ustanova kulture „Koraci“ raspisala je Javni konkurs za izbor dela iz oblasti izdavaštva u 2024. godini, koji je otvoren od danas do 29. februara.

Konkurs je raspisan radi finansiranja, odnosno sufinasiranja dela, a odnosi se na monografske publikacije: knjige (zbirke pesama i priča, romani, novele i sl.), zbornici, stručne monografije i fotomonografije.

- I ove godine, grad Kragujevac je osnivač i pokrovitelj svih konkursa iz oblasti izdavaštva, a jedini je grad koji ima svoju izdavačku kuću. Očekujemo da i ove godine imamo kvalitetne rukopise koje ćemo promovisati kroz sajamske manifestacije, imajući u vidu da smo jedini koji podstiču zavičajno stvaralaštvo u oblasti književnosti. Kada su monografije u pitanju najvažnije je zavičajno stvaralaštvo, a to je jedna od novina koju smo uveli prošle godine. Bitno je da autori koji konkurišu imaju prebivalište u Kragujevcu, da su i iz ovog grada, ali i da im je knjiga vezana za Kragujevac. Članovi komisije i urednički tim će otvarati pristigle rukopise tek nakon zakonskog roka i daćemo sve od sebe da i ova izdavačka godina bude bogata bar kao i prethodna. Rezultati će biti poznati najkasnije 45 dana od zatvaranja konkursa što je krajnji rok, ali ćemo se potruditi da on bude i kraći što zavisi od broja pristiglih rukopisa, izjavila je Mirjana Milenković, direktorka Ustanove kulture „Koraci“.

Zaiteresovani se mogu informisati o detaljima konkursa na internet prezentaciji Ustanove kulture „Koraci“ i na sajtu „Kultura Kragujevac“.