Skver

Ako krijete tajne od svog muškarca sigurno nećete doživeti orgazam!

Autor: Jelena Maksimović
22:00 | Četvrtak, 18 02 2016

Ovo su deset najčešćih razloga zbog kojih veliko O koje se očekujete od orgazma postaje velika nula.

Razmišljate o poslu

Posao treba da bude i ostane u kancelariji, ali sve brige, stres i nerešene probleme često ponesemo sa sobom u spavaću sobu. Seks i stres ne smeju da se mešaju. Ako niste u glavi razrešili sve misli o poslu, onda ćete seks imati baš kao da ga odrađujete – mehanički, rutinski i uz gledanje na sat.

Nije vam prijatno (i ne mislimo na sam čin)

U nepoznatom ste stanu, njegovi roditelji su u sobi pored, grejanje je slabo, malo se nervirate jer vam nije splasnula bubuljica. Svi ovi faktori mogu da utiču na seksualnu želju, a samim tim i na orgazam. Žensko telo je kompleksno i dovoljno je da jedna žičica u seksualnom naboju popusti pa da vrhunac doživi kratak spoj.

Ko je ovaj tip?

Najbitniji put do orgazma je opuštenost, a najvažniji sastojak opuštenosti poverenje. Ako ne verujete partneru, sumnjate u njegovu vernost ili ga ne poznajete dovoljno vaše telo ne može da se uživi dovoljno jer ga um tera na oprez. Uvek razmislite da li nešto krijete od njega ili od sebe same.

Ma, koliko ima sati?

Umor i zadovoljstvo ne mogu da idu u istom paketu. Ako si pristala na seks jer “tako treba” onda će užitak biti kakav ne treba. Posle napornog dana je nekada pametnije za vašu vezu da se mazite nego da forsirate seks. Ako na pola odnosa imaš poriv da zaspiš, onda će i orgazam biti samo san.

Parola – uradite same

Ne možete da očekujete da muškarac čita misli. Potrebno je dvoje da biste uživali u seksu, ali samo vi možete da znate šta vam u kom trenutku treba. Masturbacija će vam pomoći da upoznate svoje želje, tako da kasnije možete da upoznate partnera sa njima.

Sahara

Ne postoji ništa neprijatnije od seksa kada niste dovoljno uzbuđene. Ako vagina nije dovoljno vlažna vaše telo će automatski da šalje signale da nešto ne valja. Lubrikant je odličan način da podmažete situaciju u spavaćoj sobi.

Depresivne ste

Bezvoljnost i letargija će u potpunosti ugasiti želju za seksom ili je prigušiti dovoljno da vas liši najvećeg užitka. Blagovremeno lečenje psihičkih problema dovešće do poboljšanja fizičkih potreba.

Nezadovoljni ste vezom

Seks posle svađe može da bude strastven ako ste se posvađali oko bacanja đubreta. Ako je sukob nastao jer je uvredio vas, vašu porodicu ili prijatelje, malo teže. Emocionalni spokoj je ključ sreće i u životu i u krevetu.

Imate decu

Ako stalno brinete da li će dete da vam upadne u sobu nećete moći da se opustite. Priuštite sebi i partneru malo privatnosti, pošaljite decu kod bake, pa se onda posvetite intimi.

Nervozni ste

Svi prethodni razlozi se svode na ovo – morate da budete relaksirane. Ukoliko vam je seks dužnost, sredstvo za cenkanje sa dragim, vid treninga ili bilo šta osim same strasti možete slobodno da zaboravite orgazam. Bolje idite na trčanje i izbacite negativnu energiju. Onda se spremite za malo pozitive.