Skver

Četiri teme o kojima bi trebalo da svakog dana razgovarate sa partnerom

Autor: Jelena Maksimović
22:00 | Utorak, 23 02 2016

Bez dobre komunikacije nema dobre veze i izbegavanje određenih tema može dugoročno naneti štetu ljubavnom odnosu. U nastavku proverite koje biste razgovore trebalo da vodite svakog dana ako želite dobru vezu.

1. Teškoće. Ludnica na poslu, svađa sa bratom ili sestrom, uopšteno težak dan – podelite svoju svakodnevicu s partnerom i podstaknite ga da on vama ispriča svoje teškoće. Tako razvijate trajan osećaj bliskosti i poverenja u ljubavnom odnosu.

2. Ciljevi i planovi. Otvoren razgovor o svim vašim ciljevima, malim ili velikim, motivisaće vas da bez zadrške kročite prema njima. Važno je da ih ne držite u sebi jer vam partner može biti značajna potpora u njihovom ostvarivanju i obrnuto, vi možete svom partneru pomoći da ostvari zacrtane ciljeve. Obavezno planirajte zajedničke aktivnosti jer je upravo nedostatak vremena za zajedničko uživanje jedan od najvećih krivaca za pucanje veza i brakova.

3. Zdravlje. Ponekad skrivamo svoje zdravstvene probleme kako ne bismo partnera previše opterećivali, ali zdravlje uvek treba da bude na prvom mestu i o njemu se uvek treba otvoreno razgovarati. Svaku fizičku bol vi i partner lakše ćete podneti ako je podelite.

4. Lepe uspomene. Stručnjaci smatraju da bi prisećanje na lepe trenutke provedene zajedno trebalo da bude obavezan deo svakodnevice parova. Takvi razgovori stvaraju pozitivnu energiju i zato se često treba podsetiti na ‘istoriju’ koju delite jer ćete tako osnažiti svoju povezanost.

Savet plus: Svađa je takođe oblik komunikacije u ljubavnom odnosu. Ako često u sebi zadržavate negativne emocije jer se bojite da će one dovesti do prekida, saznajte zašto je bolje svađati se u vezi nego ćutati.