SkverFoto: Pexels.com - Ilustracija

Must have modni komadi za jesen

Autor: Velibor Živkov
14:00 | Subota, 10 09 2022

Iako je za ljubitelje mode leto period kada će pustiti mašti na volju i uživati u lepršavim i laganim komadima, jesen će većini biti još draža u ovom pogledu, jer im pruža mogućnost sastavljanja kompleksnijih slojevitih kombinacija. Aktuelna dešavanja na modnoj sceni čine jesen koja je pred nama još uzbudljivijom u ovom kontekstu, budući da nam trendovi pružaju mnogo više sloboda i ohrabruju nas da eksperimentišemo više no u toku sezona koje su iza nas. Jesen 2022. godine nas upoznaje sa nekim novim modnim rešenjima, ali nas i podseća na neke minule trendove koji će danas sjajno funkcionisati ukombinovani na inovativne i smele načine. Pogledajmo, koji su to must have modni komadi ove jeseni, koji će upotpunjavati stil trendsetera, influensera i svih onih koji uživaju u modi u toku sezone koja je pred nama.

Neizostavna kožna jakna

Kožna jakna nije novost na jesenjoj modnoj sceni, šta više. Ovo je komad koji krasi jesenje garderobere svakog ljubitelja mode, a u sezoni koja je pred nama ćemo biti ohrabreni da je kombinujemo u svim varijantama. Pored klasičnih kombinovanja džinsa i kožne jakne, koja su gotovo po pravilu uspešna, ove jeseni ćemo rado uklapati lepršave haljine i kožne jakne, uz dodatke poput poludubokih čizmama ili modernih patika. Kožne jakne će biti pozdravljene i uz oversized casual varijante, kao što su trenerke i predimenzionirani džemperi, a takođe će biti dobra nadogradnja slojevitim kombinacijama.

Kape i šeširi

Ove jeseni su kape modni dodaci koje prosto morate uključiti u svoje kombinacije, ukoliko želite da vaš stil bude u skladu sa modnim aktuelnostima. Modeli kapa među kojima će u sezoni koja je pred nama birati trendseteri su takozvana beanie kapa, popularni bucket hat i beretke kao retro varijanta. Sva tri modela su već dobro poznati aksesoari i dolaze nam iz ranijih vremena, ali u pretežno u novom ruhu, tačnije u drugačijim kombinacijama. Beanie kapa se standardno uklapa sa casual i sportskim varijantama, dok će bucket hat izaći mimo granica isključivo ležernog i biti dobar dodatak najrazličitijim stilovima.

Pletene haljine

Pletene haljine su bile sjajno pozdravljene u toku minulog proleća, pa ćemo se ove jeseni rado iznova družiti sa njima. Ovo je definitivno must have komad za predstojeću sezonu i možete nositi njihove kratke varijante u kombinaciji sa kardiganima i dubokim čizmama ili dugačke pletene haljine u kombinaciji sa kožnim jaknama. Ove haljine istovremeno idu na ruku načelu o funkcionalnosti odeće kojom se vodi savremena modna scena, jer su prijatne za nošenje i laskaju svakoj figuri.

Visoka potpetica

Ove jeseni ćemo biti u ljubavi sa štiklama, a udobnosti će na ruku da idu platforme kao trend. Bilo da govorimo o cipelama, poludubokim ili dubokim čizmama, obuća će u sezoni pred nama biti efektna i glomazna. U skladu sa time, među patikama ćemo birati skejterske varijante, a za dame koje ne vole visoku štiklu će dobra vest biti Meri Džejn cipele kao jedan od hitova ove jeseni. Ovaj model cipela je još jedno podsećanje na devedesete, koje smo rado prihvatili i koje će verovatno odlično funkcionisati i u toku narednih sezona.

Klasika sa dodirom šezdesetih

Dizajneri će se u toku predstojeće sezone posebno rado baviti trodelnim odelima i klasičnim krojevima. Poslovne pantalone u kombinaciji sa sakoom i prslukom ili mini suknje u sličnoj varijanti će biti dašak šezdesetih godina na modnim pistama u toku jeseni pred nama. Ovo je trend koji je lako nositi, jer je klasika i kao takav će uvek biti dobro prihvaćen. Sofisticirane varijante poput ovih će učiniti opšti utisak o aktuelnostima ove godine još interesantnijim, budući da će one šetati od street style oversized tredova do takoreći kancelarijskog poslovnog šika. Ukoliko želite zaista da budete u trendu, uključite u svoj garderober neki ovakav komplet, koji može biti (čak bi bilo i poželjno da bude) predimenzioniran.

Jesen 2022. godine nudi veoma šarenu i široku paletu modnih rešenja, što predstavlja razlog više da se radujemo sezoni koja je pred nama. Igrajte se sa slojevima i krojevima i prigrlite ideju o fuziji novog i starog, ležernog i formalnog u jedan interesantan i savremen pristup modi. Mnoge must have komade mnogi od nas već poseduju, samo je potrebno da ih izvadimo iz poslendjih redova garderobera i počnemo da ih uklapamo sa više slobode i mašte.