Skver

Napravite jedinstvene ukrase od dugmića

Autor: infokg.rs
22:00 | Petak, 25 12 2015

Napravite atraktivan novogodišnji venac od belih dugmadi. Dovoljno je od kartona napraviti krug (uz pomoć manjeg i većeg tanjira) i pokriti ukrasnim papirom ili materijalom.

Imate mnogo belih dugmadi koje sakupljate godinama i nikako da ih iskoristite? Napravite novogodišnji venac ili ukras za jelku.

Dugmad koja se godinama ne koriste i stoji u kutiji može da postane lep novogodišnji detalj. Naime, od dugmadi može da se napravi lep venac. Dovoljno je od kartona napraviti krug (uz pomoć manjeg i većeg tanjira) i pokriti ukrasnim papirom ili materijalom. Krug može da se obmota sunđerom i dobije još lepši venac. Prvo se lepe velika dugmad, zatim manja i, na kraju, najmanja. Dugmad mogu i da se šiju. Na kraju oko venca treba vezati ukrasnu pantljiku i venac je gotov.

Venac može da se napravi samo od belih, najbolje sedefastih, dugmića, ali i od roze i plavih, zelenih i crvenih, belih i zlatnih. Ukoliko je materijal zanimljiv venac ne mora ceo da se pokrije dugmićima, već da se zalepe na samo jednom delu.

Od dugmića mogu da se naprave i ukrasi za jelku tako što će se na krug od žice nanizati dugmići. Ukoliko se dugmići nanižu od većeg ka manjem dobiće se oblik jelke.