Skver

Žene srećnije pored visokih muškaraca

Autor: infokg.rs
21:03 | Sreda, 16 12 2015

Naučnici sa Univerziteta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da što je razlika u visini između partnera veća, žena je srećnija, ali to važi "samo" za prvih 18 godina braka.

Ključ uspešnog braka izgleda da ne leži u dobroj komunikaciji ni poverenju, pa čak ni u seksu, nego u visini. Naučnici sa Univerziteta u Seulu došli su do neobičnog zaključka da što je razlika u visini između partnera veća, žena je srećnija. Ali ako je za utehu parovima kod kojih je razlika u visini mala, to važi "samo" za prvih 18 godina braka, jer posle ovog perioda efekat visine slabi i ne utiče na sreću žene.

Do ovog zaključka naučnici iz Južne Koreje došli su analizirajući podatke 7.850 žena. I ranije je bilo poznato da dame preferiraju više partnere, ali nije ispitivana veza između zadovoljstva žene i visine muškarca. Objašnjenje za ovaj, na prvi pogled, neobičan zaključak, naučnici vide u evoluciji. Žene vole visoke muškarce jer se visina izjednačava sa snagom, a prirodno, kad osoba ima ono što voli, srećna je. I kao i kod drugih "stvari" koje smo želeli pa dobili, nastupa zasićenje. Ipak, iznenađuje podatak da ono u ovom slučaju nastupa dosta kasno, posle 18 godina.