Skver

Najčešće greške koje žene prave u vezi

Autor: Jelena Maksimović
20:01 | Četvrtak, 21 01 2016

Znanje da je neko tu ko vas voli je dovoljno da vam loš dan pretvori u odličan. Međutim, zabava, uzbuđenje i osećaj voljenosti su samo jedna strana veze, zato su rasprave, neslaganja i svađe nešto sa čime se svaki par susreće. Znati kako da se izborite sa svakim aspektom veze, dobrim i lošim, sa vašim partnerom je najsigurniji način da se vaša veza odupre izazovima.

I muškarac i žena su odgovorni za njihovu vezu, pošto su jednaki delovi nje. Ali, mnogi muškarci tvrde da postoje greške koje žene prave, a koje im jedino ostavljaju opciju da ih ostave ili da ih varaju.

Sledećih pet stvari predstavljaju česte greške koje ne dozvoljavaju ženama da zadrže dobrog muškarca. Za ženu koja pravi ovakve greške je jednostavno „određeno“ da ostane sama duži period.

1. Žena koja ne prepoznajete svoju vrednost

Vi ste specijalni, talentovani, lepi.. Imate odličnu ličnost, lepo je biti sa vama u društvu i na putu ste da dostignete svoje najdivlje snove – nikada da zaboravite na to. Žena koja zna koliko je vredna, nikada neće biti sa čovekom koji je ne zaslužuje. Žene koje nemaju osećaj za samovrednovanje će uvek biti same, zato što su muškarci koje puštaju u svoj život samo tu da ih unište, a ne da ih izgrade na bolje – u žene kakve treba da budu. Žena koja zna svoju vrednost, ističe se čak i u prepunom mestu i sigurno privlači pažnju samo džentlmenima.

2. Biranje novca, a ne ličnosti

Novac je dobra stvar koja se mora imati, pogotovo u velikim količinama, i u stvari je odlično imati muškarca koji ima dovoljno novca za ispunjavanje svake svoje, ali i vaše želje. Međutim, žene prave grešku kada biraju nekog bogatog koji ih nije vredan, umesto onog muškarca koji nema toliko para, ali je dobar čovek i vredi nešto. Ekstremno je teško bogatom muškarcu bez poštovanja prema vama, da stekne isto tokom vremena. Skroman čovek sa karakterom koji vas iskreno voli će jednog dana postati bogat, a šanse da vas takav čovek tretira loše su vrlo male, zato što ste bili uz njega kroz njegovo putovanje.

3. Previše žaljenja

Niko ne voli ljude koji se konstantno žale na sve, tako da nemojte očekivati od vašeg muškarca da ostne sa vama i tretira vas kao kraljicu, dok se vi samo žalite. Sigurno postoje muškarci koji su ekstremno iritantni i koji jednostavno i ne znaju da se ponašaju tako i moguće da im treba profesionalna pomoć. Ipak, ako ovakav muškarac pokušava da se promeni, umesto da se žalite – pokušajte da mu dajete komplimente. Fokusirajte se na stvari koje pravilno radi i hvalite ga svakodnevno, pa čak i za male stvari koje vas čine srećnim. Kada otkrijevrezultate svog dobrog rada, promeniće stvari koje vas nerviraju.

4. Upoređivanje sa drugim muškarcima

Muškarci su prirodno takmičarski nastrojeni i nijedan ne želi da bude na drugom mestu, bez obzira na to koliko je to „takmičenje“ bezazleno. Muškarci ne vole da se osećaju kao da ih njihova žena upoređuje sa drugima, osim ako to radi da bi pokazala koliko je on super. Upoređivanje sa vašim bivšim na način koji ga čini potcenjenim, će ga samo oterati od vas ili naterati da prestane da pokušava da vas impresionira. Upoređivanje vam može doći nekada sa vremena na vreme, ali nemojte nikada dopustiti da vam tako nešto „izleti“ iz usta. Razmislite o tome, da li bi ste vi voleli da vas upoređuje sa nekom drugom ženom?

5. Očekivanje najgoreg

Stereotipi su svuda, pogotovo kada je reč o muškarcima. Moguće je istaći sve loše stvari koje muškarci i žene rade, zaboravljajući na to da te loše stvari rade pojedinci, a ne ceo pol. Žena u vezi treba uvek da se podseća da nisu svi muškarci „budale“ i da je njen muškarac možda drugačiji. Kada očekujete najgore od svog partnera, s tim da ćete sa vremena na vreme biti malo razočarani, on će se u neko vreme susreti sa vašim očekivanjima. Nemojte suditi o vašem muškarcu bez nekog dokaza, a kada je tu dokaz, potrudite se da budete strpljivi i razumljivi kada budete pričali sa njim.