SportFoto: SPD Radnički

Beograđanke odnele ceo plen iz “Jezera”

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 21 12 2020

Košarkašice kragujevačkog Radničkog pretrpele su poraz u susretu 14. kola Prve ženske lige Srbije protiv beogradskog Art basketa u “Jezeru”, a rezultat je bio 73:91. 

I pored velike borbe tokom svih četrdeset minuta, Kragujevčanke nisu uspele da se revanširaju Beograđankama za poraz u prvom delu sezone. Učenice trenera Milana Vidosavljevića su diktirale tempo i bile u konstantnom vođstvu maltene tokom čitave utakmice, ali su otpor borbenih Šumadinki slomile tek u samoj završnici susreta.

Žaklina Janković bila je najbolja akterka susreta u “Jezeru” sa 18 poena i 14 skokova. Identičan broj poena postigla je i reprezentativka Srbije Katarina Zec, Adriana Đoković je ubacila 15 poena, uz odličan šut van linije 6,75 metara (4/5), dok su Maša Ražnatović, Nevena Vučković i Snežana Čolić dodale po 12 poena.

U ekipi Radničkog istakla se Nina Tešić sa 19 poena i 9 skokova, Milica Inđić je ubacila 17 poena, uz 9 asistencija, dok je kapiten Jelena Prvulović utakmicu završila sa 14 poena.

Teška utakmica za nas posle poraza od Vojvodine 021. I pored određenih padova u igri tokom utakmice, uspeli smo da prelomimo meč u svoju korist i upišemo veoma važnu pobedu. Ekipa Radničkog, koja se u međuvremenu pojačala sa dve iskusne igračice, pokazala se kao prilično nezgodan protivnik i ja im želim puno sreće u nastavku takmičenja”, izneo je svoje utiske strateg pobedničke ekipe Milan Vidosavljević.

Trener Radničkog Nenad Milovanović je uprkos porazu bio zadovoljan izdanjem svoje ekipe, koja je pokazala veliku energiju i borbenost tokom čitave utakmice.

Zaslužena pobeda ekipe Art basketa. Mi smo se borili do poslednjih par minuta utakmice, kada smo lošom komunikacijom u odbrani dopustili neke otvorene šuteve protivniku, koji je to iskoristio i došao do trijumfa. Mislim da ova razlika nije realan parametar odnosa snaga večeras, s obzirom da smo rezultatski biliu igri sve do samog finiša utakmice. Ostaje nam da se što bolje spremimo za izuzetno važnu utakmicu protiv Duge iz Šapca, u kojoj ćemo pokušati da ponovimo pristup i energiju iz ovog meča”, izjavio je Milovanović.

Radnički je nakon ovog poraza ostao u donjem delu tabele sa učinkom od dve pobede iz dvanaest odigranih mečeva, dok je ekipa Art basketa izbila na čelo tabele sa skorom 11-3, ali i utakmicom više u odnosu na najbliže pratioce.

Kragujevčanke u sredu očekuje zaostala utakmica 11. kola protiv šabačke Duge u “Jezeru”. Biće to jedan od bitnijih mečeva za izabranice Nenada Milovanovića u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. 

Izvor: SPD Radnički