SportFoto: Foto Srlle - FK Radnički 1923

Blistavo izdanje Kragujevčana na “Čairu”: Imenjak potučen do nogu (VIDEO)

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 11 10 2022

Tradicije postoje da bi se rušile. Kragujevački Radnički nikada u svojoj istoriji nije uspeo da donese sva tri boda sa niškog „Čaira“, a mu je to juče pošlo za rukom, nakon što je u jednoj od najboljih partija ove polusezone deklasirao svog južnog imenjaka u njegovom dvorištu za produžetak trijumfalnog niza – 3:1.

Na jednom od najtežih gostovanja u jesenjem delu sezone, kragujevački superligaš pokazao je svoje najbolje lice. Odigrali su izabranici trenera Dejana Joksimovića za čistu desetku – čvrsto i odgovorno u defanzivi, lepršavo i efikasno u napadu – opalivši Nišlijama šamar od koga će im dugo brideti obrazi. 

Golove za kragujevački tim postigli su Krajišnik u 34, Čolović u 41. i Evandro u 61. minutu, a za nišku ekipu Štulić u 78. 

Mirno i staloženo, bez preterane euforije, strateg “crvenih” Dejan Joksimović govorio je o još jednoj pobedi svog tima, izvojevanoj na tradicionalno neugodnom gostovanju.

Jako sam srećan zbog ove pobede. Prvo poluvreme smo odigrali upravo na način na koji smo to i želeli, što nam je i omogućilo značajan rezultatski kapital na poluvremenu. Očekivali smo da će ekipa Radničkog u nastavku utakmice zaigrati sa mnogo više rizika. Mi smo čekali neku našu priliku za ofanzivnu tranziciju, koju smo uspeli da iskoristimo. Imao je Radnički par jako povoljnih situacija da utakmicu okrene u jednom potpuno drugačijem smeru, ali se na našu sreću to nije obistinilo. Mom kolegi i velikom prijatelju Nenadu Lalatoviću želim da u nastavku sezone ostvari zacrtane ciljeve sa svojom ekipom i siguran sam da će u tome uspeti“, izjavio je Joksimović. 

Kragujevčani su ovim trijumfom prišli na samo bod zaostatka osmoplasiranoj Kolubari, koju će imati priliku da ugoste za četrnaest dana.

Pre okršaja sa Lazarevčanima „crvene“ očekuje verovatno i najveći izazov u ovoj polusezoni – susret sa braniocem titule i liderom Mocart Bet Superlige Srbije Crvenom zvezdom, koji se igra u nedelju od 14 časova na stadionu „Čika Dača”. 

Izvor: FK Radnički 1923