SportFoto: FK Radnički 1923

Vižđi i Vidosavljević režirali trijumf “crvenih” na prolećnoj premijeri

Autor: InfoKG
09:33 | Ponedeljak, 12 02 2024

Sjajna fudbalska predstava u duelu imenjaka, kragujevačkog i niškog Radničkog, na otvaranju prolećnog dela sezone u Mozzart Bet Super ligi. Iako su Кragujevčani dvadesetak minuta pre kraja utakmice imali prednost od tri gola, borbene Nišlije su ipak pronašle način da unesu određenu dozu neizvesnosti u sam finiš susreta, ali nedovoljno da uskrate domaćinu zasluženu radost – 3:2 (1:0). 

To što su u ovu utakmicu ušli drastično oslabljeni neigranjem čak četvorice standardnih prvotimaca (Simović, Vidakov, Čolović, Ristić) nije sprečilo “crvene” da pruže sjajnu partiju na prolećnoj premijeri pred svojim navijačima i da se niškom imenjaku revanširaju za težak poraz u jesenjem odmeravanju snaga na “Čairu”. Doduše, moglo je sve da prođe bez drame u samom finišu utakmice, s obzirom da su Šumadinci u jednom momentu imali čak tri gola prednosti, ali to svakako ne umanjuje odličan utisak koji je četa trenera Feđe Dudića ostavila na ovom susretu.  

Golove za kragujevačku ekipu postigli su Vižđi u 7. i Vidosavljević u 47. i 59. minutu.

Šef struke kragujevačkog superligaša Feđa Dudić mogao je da bude prezadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na terenu punih sedamdeset minuta, međutim ono što je usledilo u završnih dvadesetak minuta susreta zaslužuje reči kritike od strane bosanskog stratega, pod čijom komandom kragujevački superligaš nastavlja da korača ka plej-ofu.

"Mislim da smo se dobro pripremili za današnju utakmicu. Žao mi je što dobru igru koju smo prikazali u prvom poluvremenu nismo krunisali još nekom pogotkom, s obzirom da smo imali jedno 2-3 situacije iz kojih je bilo teže promašiti nego dati gol. To je vrlo lako moglo da nam se obije o glavu, budući da je protivnik imao par prilika da dođe do izjednačenja. Odlično smo otvorili drugo poluvreme, postigli još dva gola i kontrolisali utakmicu sve do sedamdeset i nekog minuta, kada smo nakon par izmena jednostavno pali i prestali da budemo pravi na terenu. Dva primljena gola u finišu samo su dodatno pojačala pritisak kod igrača, ali smo srećom uspeli da sačuvamo stečenu prednost. Da se na kraju završilo 3:3, sigurno je da se ne bismo oporavili narednih dvadeset dana. Pohvalio bih učinak novajlija Šerbečića i Dadića, koji su odigrali odlično danas i pokazali da će nam i te kako značiti u nastavku prvenstva. Ono što mi je posebno drago, to je što sam danas na tribinama video nešto veći broj ljudi nego što je to bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama i verujem da će ih biti još više naredne nedelje kada budemo igrali protiv Vojvodine", istakao je Dudić. 

Кragujevčani posle dvadeset odigranih kola zauzimaju osmo mesto na tabeli Mocart Bet Superlige sa bilansom od 26 osvojenih bodova, koliko je sakupila i devetoplasirana Mladost.

“Crveni” će i u narednom kolu biti domaćini, ovoga puta novosadskoj Vojvodini, koja ih je, podsetimo, savladala jesenas na “Кarađorđu” sa 2:1. 

Izvor: FK Radnički 1923