SportFoto: SPD Radnički

Borbeni Radnički savladan u duelu sa šampionom

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 06 03 2023

Rukometaši Radničkog su nakon velike borbe poraženi na svom terenu od desetostrukog šampiona države, ekipe Vojvodine iz Novog Sada rezultatom 25:29, poluvreme 14:16. Kragujevčani se i nakon ovog kola nalaze na šestom mestu sa 22 osvojena boda.

Poslednjih par utakmica u hali Jezero koje su momci u crvenim dresovima odigrali sa šampionom i liderom na tabeli, uvek su obilovale velikom dozom borbenosti, adrenalina i velike neizvesnosti. Iako su u meč ušli bez povređenog kapitena Prodanovića i rovitima Kasalovićem i Barudžićem, domaći igrači su bez respekta i odlučno započeli susret. Nakon startnog odmeravanja snaga i rezultata 4:4, Radnički prvi stiče prednost od 2 gola razlike (6:4, 11.min) golom Barudžića, koju angažovanom igrom održava sve do 15. minuta i pogotka Mutavdžića (9:7). Domaćin je u tom periodu igre propustio 4 kontranapada iz kojih je mogao da stigne do osetnije prednosti, što su rukometaši iz Novog Sada umeli da kazne i u 21. minutu preko reprezentativnog pivota Rogana po prvi put prelaze u vođstvo (10:11). Duža klupa i veliko iskustvo prekaljenih internacionalaca u redovima ekipe iz srpske Atine je uslovilo da prednost održe i da na veliki odmor odu rezultatom 14:16.

U prva četiri minuta drugog poluvremena domaći igrači su uspeli da dođu do izjednačenja (16:16) i da sve do 40. minuta igraju u egalu sa renomiranim protivnikom (20:20), kada još jednom širokom lepezom sa klupe i uvođenjem novopridošlice u svojim redovima, tunižanina Aziza, Novosađani pojačavaju tempo u oba pravca i počinju da stiču nedostižnu prednost. Serijom 0:4 za 6 minuta za 20:24 su konačno uspeli da slome prednost i večeras, kao i uvek frenetično borbenih rukometaša Radničkog. Do kraja utakmice, Vojvodina je održavala pomenutu razliku u golovima i sa zvukom sirene beležimo krajnji rezultat 25:29.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 10 i Mihajlo Knežević sa 5 pogodaka, dok su kod Novosađana golgeterski najraspoloženiji bili Aziz sa 7, a Grozdanić i Pešić su dodali po 5 postignutih golova.

Titulu igrača utakmice poneo je Andi Mohamed Aziz.

Nakon pauze usled dvomeča reprezentacije Srbije sa Norveškom, Radnički u 19. kolu gostuje u Zrenjaninu ekipi Proletera u sredu 15. marta.

Izvor: SPD Radnički