SportFoto: SPD Radnički - arhiva

RK Radnički spremno dočekuje jubilarni Svetosavski turnir

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 20 01 2024

Pored mnogo osobenosti koje izdvajaju Rukometni klub Radnički, jedna od osnovnih je organizacija svojevrsnih događaja koji za cilj imaju promociju rukometa, zdrave konkurencije kao i sportskog načina života. Letnji kamp, redovne promocije rukometa po osnovnim školama samo su deo palete aktivnosti kluba iz srca Šumadije, a jedan od najvažnijih segmenata je i organizacija Svetosavskog turnira, koji ove godine slavi mini jubilej i biće održan u nedelju 21. januara uz učešće mnogobrojnih klubova koji će se boriti za trofej ovog prestižnog turnira.

"Mini jubilej našeg tradicionalnog Svetosavskog turnira u rukometu ove godine je zakazan za 21. januar u Kragujevcu. Naime, naš klub će po peti put ugostiti i biti domaćin devojčicama i dečacima najmlađih uzrasnih kategorija koji će svoje rukometno znanje prikazati u sali Druge kragujevačke gimnazije, kao i u hali Jezero. Učešće na turniru je potvrdilo 12 klubova sa preko 320 mališana koji će se takmičiti u dve uzrasne kategorije i predstaviti nam svoje sportske i rukometne veštine. Među mnogobrojnim klubovima, učesnicima turnira, sportskim prijateljima i rivalima na “ljutim” terenima, čast nam je da ove godine možemo ugostiti i reprezentaciju dečaka generacija 2010 Rukometnog saveza centralne Srbije", najavila je ovogodišnji Svetosavski turnir Marija Lojpur, koordinator u sportu i rekreaciji za rukomet.

Svu raskoš talenta koji poseduju, najmlađi učesnici u kategoriji mini rukometa će prikazati u sali Druge gimnazije, gde će u ženskoj konkurenciji pored domaćina Radničkog nastupiti i ekipe Sloge, Medicinara, Kolibri, Metalac i Turist 1965, a u muškoj će učešće uzeti Smederevo, Omladinac, Mladost 2012, Metalac, Turist 1965 i Radnički sa početkom od 9 časova.

U istom terminu u dvorani Jezero takmičenje će započeti ekipe starosne generacije 2009/2010 takođe u dve konkurencije. U konkurenciji devojčica će nastupiti Radnički, Medicinar, Mladi Radnik i Naisa, dok će u muškoj koplja ukrstiti reprezentacija RSCS 2010, Omladinac, Mladost 2012, kao i domaćin Radnički.

"Pored takmičarskog dela i borbe za trofej 5. Svetosavskog turnira, lajt motiv je druženje, igra i dečiji osmesi. RK Radnički veliku pažnju poklanja školi rukometa i pravilnom fizičkom i socijalnom razvoju njegovih najmlađih članova kroz različite sportske manifestacije, a ovo je sigurno idealna prilika za razvoj empatije, fer pleja i sklapanje novih prijateljstava među vršnjacima naše zemlje. Radujemo se druženju i rukometnim veštinama buducih šampiona", zaključila je Marija Lojpur. Svečano otvaranje turnira je zakazano za 14 časova u hali Jezero uz prisustvo svih učesnika, dok će zatvaranje i dodela nagrada biti upriličeno od 18 sati.

Izvor: SPD Radnički