SportFoto: FK Radnički 1923

Činedu i Bevis za uspešan Dudićev debi u “Radničkom 1923“ (VIDEO)

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 02 10 2023

Predvođeni novim šefom stručnog štaba Feđom Dudićem, fudbaleri Radničkog 1923 osvojili su tri izuzetno vredna boda na gostovanju pančevačkom Železničaru u derbiju začelja 10. kola Mocart Bet Super lige, rezultatom 2:0. Za uspešan debi novog stratega “crvenih” pobrinuli su se internacionalci Žofri Činedu i Kilijan Bevis, koji su, baš kao i na utakmici protiv Javora pre dve sedmice na “Čika Dači”, udarili temelje drugog trijumfa Kragujevčana u tekućoj sezoni.

Nepunih nedelju dana bilo je dovoljno Feđi Dudiću da probudi fudbalere kragujevačkog superligaša iz apatije i vrati im narušeno samopouzdanje. Rezultat svega je zlata vredan trijumf u Pančevu, kao plod dobre energije, taktičke discipline i odlične pripreme utakmice.

Jako važna pobeda za nas, pre svega sa psihološkog aspekta. Znate i sami koliko je teško ekipi koja stalno gubi vratiti narušeno samopouzdanje. Mislim da smo taktički odigrali jako dobro, možda ne još uvek na onom nivou kako bih to ja želeo. Odlično smo ušli u utakmicu, rano došli do vođstva i kontrolisali dešavanja na terenu, a onda se u poslednjih petnaestak minuta prvog poluvremena u naše redove uvukao neki neobjašnjiv strah. Olako smo odustali od nekih naših principa igre, prepustili protivniku dominaciju i umalo bili kažnjeni u finišu prvog poluvremena. Drugo poluvreme je, pak, bila drugačija priča. Uspeli smo da povratimo kontrolu nad utakmicom i imali dve-tri solidne situacije do tog drugog gola da osiguramo pobedu. Sigurno da možemo biti jako zadovoljni činjenicom da smo uzeli sva tri boda na gostovanju jednoj ekipe koja je prethodno na ovom istom terenu namučila Čukarički i Partizan“, poručio je Dudić uz čestitke svojim igračima na pruženoj igri.

Fudbaleri Radničkog 1923 su ovom pobedom konačno iskoračili sa začelja tabele i predali superligaški “fenjer” upravo Pančevcima, koji sada zaostaju dva boda za “crvenima”.

Osvajanjem sva tri boda na ovom gostovanju Kragujevčani su napravili i najbolju moguću uvertiru za duel sa braniocem titule Crvenom zvezdom predstojećeg vikenda na stadionu “Čika Dača”. 

Izvor: FK Radnički 1923