SportFoto: SPD Radnički

Crveno-beli slavili protiv Radničkog u hali Jezero

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 12 02 2024

Rukometaši Radničkog su u susretu 15. kola Super rukometne lige poraženi na svom parketu od Crvene zvezde Primobet rezultatom 25:26, poluvreme 13:15. Nakon ovog poraza, kragujevačka ekipa se i dalje nalazi na sedmom mestu sa osvojenih 11 bodova.

Nakon poraza u kupu od ekipe Partizana, momke u crvenim dresovima je očekivao još jedan derbi susret, ovog puta sa velikim rivalom, beogradskom Crvenom zvezdom u prvom meču prolećne sezone i u kome su tražili iskupljenje za neuspeh u duelu sa crno-belima.

Meč je započeo u uobičajenom ritmu gol za gol, sve do 10. minuta kada Radnički ima prvi put plus 2 (6:4). Pomenutu prednost domaćin je održavao narednih desetak minuta, a potom je stigao do najvećeg vođstva, prvenstveno zahvaljujući sjajnom Periću na golu, koji je stigao do brojke od 11 odbrana i odličnoj igri u defanzivi (12:8, 22.min). Ispostavilo se da je ovaj rezultat bio fatalan za Kragujevčane, jer su u tim trenucima propustili tri sjajne prilike u napadu da se dobrano rezultatski odlepe. I kao što biva u sportu, usledila je kazna i preokret u režiji Crvene zvezde koja serijom 5:0 prelazi u vođstvo (12:13, 29.min) i do kraja ovog dela igre povećava prednost i na odmor odlazi rezultatom 13:15.

Na startu drugog poluvremena, Kragujevčani su konstantno stizali vođstvo rivala koje se kretalo u intervalu od jednog do dva gola i nikako im nije uspevalo da uđu u rezultatski egal. Najveću priliku su imali pri rezultatu 20:21 kada je golman gostiju Bogunović „skinuo“ kontru Barudžiću, a gosti u narednom napadu kaznili neuspešan pokušaj domaćih igrača u čiju igru se uvukla nervoza, što je beogradska ekipa uspešno iskoristila i u 52. minutu dolazi do maksimalnih plus 4 (21:25). U poslednjem napadu šut Panića sa 9 metara zaustavio gostujući čuvar mreže i tako potopio nade domaćina za osvajanjem jednog boda, tako da je uz zvuk sirene konačni rezultat glasio 25:26.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Miloš Barudžić sa 6 i Boško Stanisavljević sa 4 pogotka, dok su kod Beograđana golgeterski najraspoloženiji bili Dušan Šmigić sa7, a Miloš Bujišić i Mihailo Šljukić su dodali po 5 golova.

Naredne subote, 17. februara, rukometaši Radničkog putuju u Pančevo, gde će ih ugostiti domaćin, ekipa Dinama u okviru 16. kola Super rukometne lige.

Izvor: SPD Radnički