SportFoto: SPD Radnički

Borbeni rukometaši Radničkog srušili velikog rivala

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 22 04 2024

Rukometaši Radničkog su u susretu 3. kola plej auta Super rukometne lige savladali na svom parketu ekipu Dubočice 54 iz Leskovca rezultatom 36:35, poluvreme 19:17 revanširavši im se za poraze u regularnom delu sezone i tako nastavili niz bez poraza u doigravanju. Kragujevčani se nakon ovog trijumfa nalaze na trećem mestu sa osvojenim 21 bodom.

Rukometaši kragujevačkog superligaša su u oba prvenstvena duela sa Leskovčanima izašli kratkih rukava, tako da su u dvorani Jezero imali svojevrsnu priliku da im vrate milo za drago. Od samog starta se videla velika želja i ogromna doza borbenosti kako bi uspeli u tome. Nakon startnih 3:3, Radnički dolazi do plus 3 u 5. minutu (6:3), no Leskovčani su imali spreman odgovor i u sledeća 3 minuta poravnavaju na 6:6, a u tom ritmu se igralo neko vreme. Dubočica u 13. minutu prvi i ispostavilo se jedini put ima prednost (8:9), ali su Kragujevčani brzo preokrenuli rezultat u svoju korist i održavali prednost od jednog do dva gola sve do 26. minuta i novog izjednačenja (16:16). U samoj završnici prvog dela igre, domaćin se bolje snašao i na odmor otišao prednošću 19:17.

Sjajna rukometna predstava i rezultatska neizvesnost je viđena i u drugom poluvremenu. Nakon startnih 20:17, Dubočica u 36. minutu vraća egal (20:20), ali nakon 5 narednih minuta ponovo stoji plus 3 na kontu domaćih igrača (25:22, 41.min). Impozantna i frenetična borbenost i želja momaka u crvenim dresovima je imponovala, ginuli su za svaku loptu i čvrsto držali prednost od jednog do tri gola, no Dubočica se ne nalazi slučajno na prvom mestu plej aut tabele, što su njeni igrači dokazali kada su nakon plus 4 za Radnički (32:28, 49.min) uspeli da se vrate i ponovo utakmicu uvedu u neizvesnost (32:32, 54.min). Rovovska bitka se vodila do samog kraja, a u poslednji minut se ušlo rezultatom 35:35, kada je Mutavdžić pogotkom sa desnog krila rešio pitanje pobednika ove uzbudljive i izuzetno kvalitetne utakmice (36:35).

Najefikasniji u redovima kragujevačkog superligaša su bili Miloš Barudžić sa 11, Petar Panić i Stefan Stanojev su dodali po 7 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Andrija Atanasković sa 7 i Aleksandar Milićević sa 6 postignutih golova.

U narednoj utakmici 4. kola plej auta, rukometaši Radničkog putuju u Beograd na megdan ekipi Crvene zvezde Primobet u petak 26. aprila.

Izvor: SPD Radnički