SportFoto: SPD Radnički

Derbi vaterpolista Radničkog i Šapca za treće mesto

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 12 04 2024

U derbiju za treće mesto ligaškog dela Super lige Srbije, vaterpolisti Radničkog sutra od 20 časova dočekuju ekipu Šapca.

Posle pobeda nad Solarisom iz Šibenika i Primorjem iz Rijeke i osvajanjem prvog mesta u toj grupi za plasman od 6. do 8. pozicije u Regionaloj ligi, Kragujevčani u lepoj atmosferi dočekuju finiš sezone i odlučujuće borbe u domaćem šampionatu.

"Sigurno da su nam te dve pobede mnogo značile, kako na samopouzdanju, tako i brušenju forme za finiš domaćeg šampionata. Pokazali smo da su neki naši prethodni kiksevi protiv Solarisa i Primorja bili plod naše trenutne neuigranosti i nesigurnosti i ovim pobedama smo na pravi način zapečatili tu priču. Iz svakog meča izlazimo sve uigraniji, sve bolje se razumemo kao ekipa i forma nam dolazi u zenit pred plej-of", rekao je Bogdan Gavrilović, mladi centar Radničkog.

U prvom meču u Šapcu, odigranom na startu drugog dela sezone, Kragujevčani su sigurno trijumfovali (10:6), ali dueli ovih timova u prošlosti nosili su pregršt neizvesnosti i iznenađenja, pa velikog favorita nema.

"Zbog duge pauze koja je prethodila toj utakmici sve ekipe su ispale iz takmičarskog ritma. Na treninzima i pripremama se ne osete tenzija i adrenalin koji nose takmičarski mečevi, a mi smo se bolje snašli u tim uslovima. Bili smo bolje fizički pripremljeni i njihova tranzicija i plivački stil koji gaje nisu mogli da dođu do izražaja. Takođe, dobro smo neutralisali njihova dva najjača oružja, šutera Ognjena Stojanovića i centra Nebojšu Toholja, i cela timska odbrana izgledala je odlično. Mislim da smo imali čak devet blokova na toj utakmici, što nije svakidašnje u vaterpolu", dodao je Gavrilović.

Trenutni pogled na tabelu otkriva da Radničkom, sa pet bodova više od Šapca, trijumf u ovom duelu garantuje treće mesto pred nokaut fazu.

"Ovo je naša najbitnija utakmica za treće mesto. Pobeda je imperativ i daće nam dodatan vetar u leđa pred plej-of. Mislim da su, kao i u svakom duelu, veća volja i agresivnost, uz dobru odbranu, recept koji vuče ka pobedi. Pokazalo se da nam prijaju utakmice na manji broj i da u svakom meču na manji broj golova imamo veće šanse za pobedu. Nadam se da ćemo ponoviti dobru timsku odbranu iz Šapca i da ćemo novom pobedom ostvariti željeni cilj", zaključio je Gavrilović.

Ulaz je besplatan, a posetioci će moći da ubace novac u kutije za prilog robotičarima Prve kragujevačke gimnazije, kojima je neophodna pozamašna svota novca za učešće na svetskom takmičenju na Floridi.