SportFoto: ŽFK Radnički 1923

DISCOVER FOOTBALL: Fudbalerke “Radničkog 1923” predstavljale Srbiju u Nemačkoj, zaigrale i kolo (FOTO/VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Petak, 13 08 2021

Fudbalerke “Radničkog 1923” predstavljale su Srbiju na festivalu “Discover football“ (Istraži fudbal), koji je održan početkom avgusta u Berlinu. Fudbalerke iz 10 zemalja nadmetale su se tokom festivala, ali nije bilo bitno ko će pobediti, već su se pojednako radovale svakom golu. Pored fudbala, festival je obeležilo druženje, pa su Kragujevčanke zaigrale i kolo u Berlinu i dobile gromoglasan aplauz od ostalih učesnica.  

Ženski fudbalski klub “Radnički 1923“ učestvovao je od 3. do 9. avgusta na festivalu fudbala “ Discover football“ u Berlinu, koji se organizuje od 2011. godine i okuplja zemlje iz čitavog sveta. Na ovogodišnjem festivalu, pod Kragujevčanki koje su predstavljale Srbiju, učestvovale su i fudbalerke iz Nemačke, Bosne i Hercegovine, Gambije, Jordana, Libana, Kenije, Senegala, Španije i Turske. 

Pored fudbala, festival ima za cilj promociju rodne ravnopravnosti, borbe protiv diskriminacije, rasizma, nacionalizma i ostalih razlika. 

Tokom festivala fudbalerke su se nadmetale, ali nije bilo bitno ko će pobediti, već su se pojednako radovale svakom golu. Pored toga, organizovane su radionice na temu fudbala za slepe, posledica virusa COVID-19, ali i motivacije u sportu. 

S obzirom na to da se festival organizje zbog druženja fudbalerki iz celog sveta i razemene iskustava, Kragujevčanke su na završnoj večeri odigrale tradicionalno kolo, a to je bilo propraćeno gromoglasnim aplauzom učesnika iz drugih zemalja. 

Fudbalerke Radničkog 1923, nakon festivala, nastavile su pripreme za početak takmičenja u Prvoj ligi Srbije, kako bi sledeće sezone opet zaigrale u Super ligi. 

Galerija slika