SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Ekonomac na startu plej – ofa dočekuje Palež

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 29 04 2023

KMF Ekonomac sastaje se na startu plej-ofa Prve futsal lige sa Paležom iz Obrenovca sutra od 19 časova u hali "Jezero."

Iza Kragujevčana je izuzetno sadržajan i pun emocija finalni turniru Kupa, u kome su igrači Ekonomca poklekli u odlučujućem susretu za trofej. Sezona se nastavlja igranjem u plej – ofu, posle kojeg će biti poznati i novi prak Srbije, samim tim i učesnik UEFA Lige šampiona u narednoj sezoni. 

"Svakako da nam poraz u finalu Kupa nije lako pao, ali šta da se radi, moramo da se izdignemo i jako i odlučno krenemo dalje, ostalo je da se borimo za šampionsku titulu. Akcenat u radu tokom protekle nedelje je i bio upravo na tom psihološkom aspektu i analizi nekih dešavanja u igri, koja nadam se više ne bi trebalo da se ponove. Palež gaji taj atipičan, turnirski, način igre, na koji mi do sada nismo uvek najbolje reagovali, pobeđivali smo, ali su te utakmice uvek bile jako teške. I poraz u Obrenovcu u prvom delu prvenstva moramo krajnje ozbiljno shvatiti, baš i to da će rival biti prilično motivisan što se vidi i po društvenim mrežama, tako da moramo da budemo na nivou na kome smo bili kada smo savladali Loznicu", istakao je Vidan Bojović, strateg kragujevačkog tima.

Meč između Ekonomca i Paleža imaće i humanitarni karakter. Na ulazima u halu biće postavljene kutije, u kojima će svi oni koji to žele i u mogućnosti su, donirati novac za lečenje Danijela Spasića, nekadašnjeg fudbalera i trenera mnogih kragujevačkih klubova. Zbog problema sa bubrezima njemu je nophodna intervencija u Belorusiji, a da bi se ona izvršila neophodno je obezbediti oko 100 hiljada evra, kolki su troškovi te vrste medicinske pomoći. Donacija se može obaviti i slanjem SMS poruke, sa kodom 1483 na broj 3030. 

"Želimo da se kao klub na ovakav način uključimo u akciju koja u Kragujevcu traje već nekoliko dana. Danijelu je usled velikih problema sa bubrezima neophodna medicinska intervencija u Belorusiji, a za koju je neophodno obezbediti oko 100 hiljada evra. Zato bih u ime svih nas u klubu, pozvao pobliku da dođe u što je moguće većem broju i da svako u skladu sa mogućnostima pomogne Danijelovo ozdravljenje", apelovao je Miloš Milenković, jedan od začetnika akcija i čuvar mreže Ekonomca.