SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

Simić pogodio u finišu za pobedu Ekonomca

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 11 05 2023

Kragujevački Ekonomac pobedom je počeo polufinalnu seriju plej-ofa Prve futsal lige. Kao gost, savladao je beogradski FON sa 4:3, i da bi se plasirao u finale neophodna mu je još jedna pobeda.

kako se očekivalo, viđena je dinamična i uzbudljiva utakmica, u kojoj je tek četvrto dođstvo kragujevački klub uspeo da sačuva. Poveo je golom Ćirke u sedmom minutu, posle prodora po desnoj strani. Domaći su izjednačili pogotkom Ljujića posle izvedenog auta, da bi pogodivši sam desni gornji ugao, Marinković doveo Ekonomac u vođstvo, sa kojim se otišlo na odmor.

U nastavku, oba tima su imala svoje dobre prilike, da bi golman Beograđna, Josimović iskoristio odsustvo Milanovića sa gola i iz svog prostora preko celog terena pogodio za novo izjednačenje. Nisu odustajali igrači Ekonomca od težnji za pobedom. Simić je u 34. minutu, efektno "bocnuo" loptu za 2:3. Međutim, već u sledećem napadu beogradski FON je uspeo da izjednači, sa oko devet metara precizan je bio Pešić. Pitanje pobednika rešeno je tri sekunde pre kraja. Posle kornera sa leve strane, Simić je iz blizine zatresao mrežu za konačnu pobedu Ekonomca, koji će priliku da obezbedi igranje u finalu imati u subotu od 19.30 časova na parketu hale "Jezero."

Beogradski FON-Ekonomac 3:4 (1:2)

BEOGRAD-SC "Šumice". Gledalaca: 200. Sudija: Jović (Niš) i Milić (Kruševac). Strelci: 0:1 Ćirka u 7, 1:1 Ljujić u 12, 1:2 Marinković u 16, 2:2 Josimović u 31, 2:3 Simić u 34, 3;3 Pešić u 35, 3:4 Simić u 40.minutu. Žuti kartoni: Pešić (Beogradski FON), Rakić (Ekonomac). 

Nagomilavanje prekršaja: Beogradski FON 10 (5-5), Ekonomac 7 (3-4).

BEOGRADSKI FON: JOSIMOVIĆ, PETRAŠEVIĆ, LAZIĆ, ŠLJUKIĆ, PEŠIĆ, Makivić, Milutinović, Marjanović, Ljujić, Rajković, Borisavljević, Ratković. Trener: Đorđe Pantelić.

EKONOMAC: MILANOVIĆ, STOJČEVSKI, ĆIRKA, SIMIĆ, TOMIĆ, Milenković, Aleksić, Rakić, Vasić, Marinković, Stojanović, Digić, Tanasković, Rajić. Trener: Vidan Bojović.