SportFoto: M. Lazarević/KMF Ekonomac

"Ekonomac" u poslednjim sekundama ispustio šampiona

Autor: InfoKG
17:00 | Ponedeljak, 13 03 2023

Odličnu utakmicu na parketu hale "Jezero" odigrali su Ekonomac i Loznica, potvrdivši da se u ovom trenutku radi o trenutno dve najbolje ekipe u Srbiji. Kragujevčani su kreirali rezultatski preokret tokom utakmice, na osnovu svega viđenog bili i bliži pobedi, od koje ih je odvojio iskusni Mladen Kocić  pogotkom 36 sekundi pre kraja za konačnih, 2:2.

Tokom celog susreta Ekonomac je bio taj koji je diktirao tempo igre, bio pokretljiviji i kao takav znatno više napadao.Sa druge strane, Loznica, predvođena raspoloženim golmanom Jakovom Vulićem, znalački je odolevala, a u šestom minutu preko Vukadinovića uspela je i da povede, a zahvaljujući tome i da na odmor ode sa minimalnom prednošću. Već u prvim minutima nastavka domaća ekipa je jasno stavila do znanjada će ofanzivnom igrom težiti da anulira dođstvo rivala. Do izjednačenja Ekonomac je došao u 32. minutu, kada se u strelce upisao Aleksić. Posle izuzetne akcije i fantastične asistencije Ćirke, u 34. minutu, vižljasti Stojčevski je doveo Ekonomac u vođstvo od 2:1, ali je i nastavio sa ofanzivom ka golu gostiju.Nemajući šta da izgubi, trener Loznice, Dejan Đedović se odlučio da uvede dodatnog igrača u igru umesto golmana, da bi u samom finišu susreta, Kocić, nekada i sam vedeta Ekonomca, prelepim golom matirao Milanovića za nerešen ishod, posle izuzetno uzbudljivih i dopadljivih 40. minuta igre.

Posle ovog meča 15. kola Prve futsal lige, Ekonomac se nalazi na četvrtom mestu na tabeli i slede mu dva vezana gostovanja, najpre u subotu, 18. marta u Bečeju, a potom i u Ivanjici, dok će u poslednjoj ligaškoj utakmici, 1. aprila, na svom terenu igrati sa Novim Pazarom. Uz sve to očekuje ga i utakmica četvrtfinala nacionalnog Kupa, najverovatnije 22. marta, sa SAS-om u Zrenjaninu.

Ekonomac-Loznica grad 2018 2:2 (0:1) KRAGUJEVAC-Sportska hala: "Jezero". Gledalaca: 800. Sudije: Minić (Knjaževac) i Lazarević (Niš). Strelci: 0:1 Vukadinović u 6, 1:1 Aleksić u 32, 2:1 Stojčevski u 34, 2:2 Kocić u 40. minutu. Žuti kartoni: Pavlović, Čavez (Loznica grad). Crveni karton: Pavlović (Loznica grad) u 38. minutu. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 9(4-5), Loznica grad 9(5-4).

EKONOMAC: MILANOVIĆ, STOJČEVSKI, ĆIRKA, SIMIĆ, TOMIĆ, Milenković,Đurović, Aleksić, Rakić, Milivojević, Marinković, Stojanović, Digić, Tanasković. Trener: Vidan Bojović.

LOZNICA GRAD 2018: VULIĆ, PERIĆ, AVRAMOVIĆ, ČAVEZ, DE SOUZA, Jovanović, Nikolić, Vukadinović, Rakić, Milovac, Kocić, Pavlović, Đorđić. Trener: Dejan Đedović.