SportFoto: FK Radnički 1923

Još jedan poraz Radničkog - crveni bez bodova

Autor: InfoKG
15:18 | Subota, 26 08 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 doživeli su pravi debakl na gostovanju niškom imenjaku na “Čairu” u derbiju začelja 5. kola Mocart Bet Superlige – 1:4 (0:2).

Baš kao i u prethodne tri utakmice, igrači Radničkog i ovoga puta pobedili su sami sebe tako što su serijom defanzivnih propusta olakšali veoma motivisanom domaćinu put do osvojanja prvih bodova u novom prvenstvu. Ne pamti se kada je ekipa trenera Dejana Joksimovića delovala tako inforiorno i dezorjentisano kao što je to bio slučaj u prvih 45 minuta fudbalske bitke na “Čairu”. Da su Nišlije bile iole skoncentrisanije i preciznije, Kragujevčani bi na odmor gotovo izvesno otišli sa 4-5 gola zaostatka.

Još pre polaska za Niš Šumadince je zadesio veliki maler, s obzirom da se na jednom od poslednjih treninga na povredu požalio kapiten Miloš Vidović, zbog čega je Dejan Joksimović u hodu morao da menja formaciju i projektovani tim, što je svakako doprinelo početnoj konfuziji “crvenih”.

Strelci za domaćina bili su Ilić u 14. i 49, Petrov u 21. i Mesarović u 90+5. minutu, a Vidakov je u 54. minutu pogodio za za Radnički 1923.

Vidno uzrujan i razočaran strateg Kragujevčana Dejan Joksimović izneo je svoje viđenje utakmice na “Čairu” i ujedno najavio detaljnu analizu svega što se dešavalo u proteklih pet kola.

"Nedopustivo je da u utakmicu uđemo tako dekoncentrisano i bez energije, kao što je to bio slučaj na “Čairu”. Ekipa Radničkog je to znala da kazni, postigla je dva gola u prvom poluvremenu i propustila još par izglednih prilika da vođstvo učini još ubedljivijim. U drugom poluvremenu smo napravili određenu reakciju, koja očigledno nije bila dovoljna da se rezultatski vratimo u utakmicu. Predstoji nam sigurno jedna ozbiljna analiza unutar kluba svega što se desilo u prethodne četiri utakmice. Verujem da ćemo svi zajedno pronaći najbolje moguće rešenje za prevazilaženje trenutne situacije", poručio je Joksimović, uz čestitke domaćinu na zasluženoj pobedi.

Za razliku od Joksimovića, njegovom kolegi na klupi niškog Radničkog Nikoli Trajkoviću pao je ogroman kamen sa srca. Nije tajna da je utakmica sa Kragujevčanima imala ogroman značaj za Nišlije nakon četiri uzastopna poraza na startu prvenstva.

"Mislim da su dobra energija i ogromna želja za pobedom bili ključni faktori trijumfa na današnjoj utakmici. Dobro smo stajali na terenu u većem delu utakmice, vršli konstantan pritisak na poslednju liniju protivnika i to je dalo željeni efekat. Svakako da konačan rezultat ne oslikava pravo stanje na terenu, tim pre što je kragujevački Radnički bio bolji rival u drugom poluvremenu", smatra šef struke Nišlija.

Nišlije su ovim trijumfom predale superligaški “fenjer” imenjaku iz Kragujevca, koji ostaje jedina ekipa bez osvojenih bodova nakon pet odigranih kola.

Da stvari budu gore po “crvene”, njih i narednog vikenda očekuje još jedno teško gostovanje, ovoga puta na suprotnom kraju Srbije, ekipi novosadske Vojvodine.

 

Izvor: FK Radnički 1923