SportFoto: FK Radnički 1923

Pobeda Radničkog 1923 protiv Nišlija otvara vrata plej-ofa

Autor: InfoKG
13:00 | Sreda, 05 04 2023

Po drugi put u ovoj sezoni fudbaleri Radničkog 1923 izaći će na crtu svom imenjaku i vršnjaku iz Niša u utakmici 29. kola Mocart Bet Superlige Srbije, koja se igra sutra, 6. aprila, na stadionu “Čika Dača”, sa početkom u 16 časova. Pobeda u ovoj utakmici uvela bi Kragujevčane u predvorje plej-ofa, dok bi svaki drugi ishod doveo u pitanje plasman “crvenih” među osam najboljih ekipa na tabeli.

Propustili su Šumadinci lepu priliku da pobedom u duelu sa subotičkim Spartakom prethodnog vikenda steknu značajniju bodovnu prednost u odnosu na svog najbližeg pratioca na tabeli, lazarevačku Kolubaru, u samoj završnici trke za plasman u plej-of. Činjenica je da su Kragujevčani i dalje na “koti osam”, sa bodom prednosti u odnosu na Lazarevčane, a kako bi tu i dočekali završetak regularnog dela prvenstva neophodno je da u narednoj utakmici na svom terenu savladaju imenjaka iz Niša, koji je porazom od Čukaričkog u prošlom kolu ostao bez ikakvih šansi za plasman u plej-of. Svesni su u taboru “crvenih” važnosti predstojeće utakmice u koju ulaze hladne glave i vrelog srca, odlučni u nameri da naprave odlučujući korak ka ostvarenju svog projektovanog cilja.

"Nama čitava sezona praktično staje u ovu utakmicu. Sigurno da postoji određena doza pritiska kod igrača, ali ne u tolikoj meri da nas to nešto preterano remeti. Svi u klubu vrlo dobro znamo šta je naš cilj i maksimalno smo posvećeni njegovom ostvarenju. Činjenica je da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini i da od nas isključivo zavisi hoćemo li igrati u plej-ofu ili ne", naglašava šef struke kragujevačkog superligaša Dejan Joksimović.

Naravno, neće Nišlije, koje poput Kragujevčana u ovoj godini takođe obeležavaju stogodišnjicu postojanja kluba, biti lak plen za Joksimovićevu četu. Radi se o ekipi čiji kvalitet daleko prevazilazi trenutni položaj na tabeli i koja na “Čika Daču” stiže sa namerom da se revanšira Šumadincima za ubedljiv poraz u jesenjem odmeravanju snaga na “Čairu” (3:1).

"Radnički iz Niša je ekipa koja je projektovana da juri plasman u Evropu, ali je sticajem okolnosti došla u situaciju da se bori za opstanak u ligi. Svakako da ostvareni rezultati u dosadašnjem delu sezone nisu pravi odraz kvaliteta ekipe Radničkog, koja u svojim redovima ima dosta igrača sa bogatim superligaškim i internacionalnim iskustvom koji vrlo lako mogu da zablistaju. Sigurno da je pred nama još jedan u nizu velikih izazova, ali verujem da ćemo disciplinovanom i odgovornom igrom pred našom publikom uspeti da dođemo do dobrog rezultata", optimista je Joksimović.

Imao je strateg kragujevačkog superligaša šta da zameri svojim učenicima nakon utakmice sa Subotičanima, u kojoj je njegova ekipa umesto planirana tri osvojila samo jedan bod. 48-godišnji stručnjak, koji je prošlog leta po drugi put u svojoj trenerskoj karijeri preuzeo kormilo ekipe sa “Čika Dače”, veruje da su njegovi igrači izvukli pouke iz duela sa subotičkim “golubovima” i da iste greške neće ponoviti u susretu sa Nišlijama.

"Mi smo protiv Spartaka odigrali po mom mišljenju jednu jako korektnu utakmicu, gde smo u većem delu kontrolisali dešavanja na terenu, ali smo imali problema u par situacija gde nismo najbolje reagovali na tu tzv. „drugu loptu“, zbog čega smo na kraju i kažnjeni sa dva primljena gola. Očekujem da protiv Radničkog iz Niša budemo znatno fokusiraniji i skoncentrisaniji u situacijama kada protivnik ima loptu u svom posedu, kako bismo ga sprečili u nameri da ozbiljnije ugrozi naš gol", upozorava Joksimović, koji za duel sa Nišlijama neće moći da računa na trojicu povređenih igrača, Dragoljuba Srnića, Milana Mitrovića i Luku Milunovića.

Ulaznice za utakmicu po ceni od 300 za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu prodavaće se na biletarnici ispred južne tribine stadiona “Čika Dača” u četvrtak od 14 časova. Takođe, kupljene karte za prethodnu utakmicu protiv Spartaka važiće i za ovu utakmicu.

Izvor: FK Radnički 1923