SportFoto: FK Radnički 1923

Još jedna pobeda Radničkog za vrh tabele Mozzart Bet Superlige

Autor: InfoKG
09:25 | Četvrtak, 14 03 2024

Niz od šest uzastopnih pobeda četa trenera Feđe Dudića produžila je trijumfom nad ekipom Železničara iz Pančeva na “Čika Dači” za skok na četvrto mesto superligaške tabele – 3:0 (0:0).

Fudbaleri Radničkog su svojom igrom zaslužili da upišu nova tri boda  na svoj superligaški konto, iako su do njih došli teže nego što su to očekivale njihove pristalice. Mogao je, istina, put do šestog prolećnog trijumfa za Kragujevčane da bude i znatno lakši da su iskoristili makar jednu od brojnih prilika u prvih 45 minuta susreta, ali kako se pobedi u zube ne gleda, tako su i ovi silni promašaji ostali u senci još jednog sjajnog izdanja Dudićeve čete, koja je sve bliža ostvarenju evropskog sna.

Najzapaženiji akter prvog dela susreta bio je svakako Milutin Vidosavljević. Najbolji strelac kragujevačkog tima prošle sezone tri puta je pretio čuvaru mreže Železničara Milanu Mijatoviću, a postigao je i pogodak koji je poništen zbog ofsajd pozicije.

Uz Vidosavljevića istakao se i ovog proleća najistaknutiji pojedinac u taboru “crvenih” Kilijan Bevis, čiji je udarac sa distance u samom finišu prvog poluvremena izmamio uzdahe kragujevačke publike.

I gosti iz Pančeva imali su svoje prilike kada su pred kraj prvog poluvremena uspeli čak i da zaprete u dva navrata, najpre preko ruskog internacionalca Ignjateva, a zatim i mladog Grgića.

Mnogo bolja igra viđena je u drugom poluvremenu u kom su fudbaleri Radničkog postigli sva tri gola. Strelci za Radnički bili su Vidosavljević u 68, Vižđi u 78. i Zorić u 90. minutu.

"Baš kao i na svim prethodnim utakmcama, i danas smo igrali napadački, sa dosta rizika i visoko, na posed, što je ekipa Železničara mogla da kazni nakon dve dobro odigrane kontre u prvom poluvremenu. Isto tako smo i na početku drugog poluvremena sami sebi “zakuvali” situaciju kada smo izgubili loptu u opasnoj zoni, ali srećom nas ta greška nije skupo koštala. Možda je krajnji rezultat previsok i nerealan, s obzirom da je i Železničar imao neke svoje prilike koje nije uspeo da iskoristi. Sve u svemu, mislim da smo zasluženo pobedili", konstatuje šef struke “crvenih”.

Šumadinci su ovim trijumfom dodatno podigli samopouzdanje pred najveći ispit od početka prolećnog dela sezone u Mocart Bet Superligi – gostovanje braniocu titule Crvenoj zvezdi u nedelju, 17. marta, na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.

"Iskreno, jedva čekam tu utakmicu. O Crvenoj zvezdi je suvišno bilo šta govoriti. Idemo tamo da se nadigravamo i “namučimo” domaćina. U dobroj smo formi, baš kao i ekipa Crvene zvezde, tako da očekujem jednu dobru fudbalsku predstavu. Nadam se da će prisutna publika uživati i da ćemo svi zajedno poslati jednu lepu fudbalsku sliku u svet", istakao je Dudić u najavi okršaja sa “crveno-belima”.

Ovim trijumfom “crveni” su preuzeli četvrto mesto na tabeli od beogradskog Čukaričkog i napravili idealnu uvertiru pred gostovanje braniocu titule Crvenoj zvezdi u nedelju na stadionu “Rajko Mitić”.

Izvor: FK Radnički 1923