SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Košarkaši Radničkog protiv Slodesa na startu plej - ofa

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 03 02 2023

Završnu fazu bitke za plasman u Košarkašku ligu Srbije košarkaši Radničkog započinju u subotu, 4. februara, kada će na parketu kragujevačke hale Jezero, sa početkom u 16 časova, ugostiti doskorašnjeg člana najvišeg ranga takmičenja, ekipu beogradskog Slodesa, u premijernoj utakmici plej-ofa Druge lige Srbije.

Pored osvojenog prvog mesta u A grupi, izabranici trenera Stevana Mijovića su u drugi deo takmičenja preneli pet pobeda i samo jedan poraz, dovoljno za najvišu startnu poziciju u plej-ofu.

"Mislim da možemo biti zadovoljni učinkom u dosadašnjem delu sezone. Završili smo regularni deo takmičenja kao najbolje plasirana ekipa u svojoj grupi i u plej-of preneli skoro pa maksimalan broj bodova. Ipak, svesni smo da nam pravi izazovi tek predstoje. Pred nama je još osam teških utakmica protiv veoma kvalitetnih rivala sa kojima nismo imali priliku da se sastanemo u proteklom delu takmičenja. Verujem da ćemo uspeti da održimo kontinuitet dobrih igara i rezultata iz regularnog dela sezone i da ćemo takmičenje u plej-ofu okončati na jednoj od prve dve pozicije na tabeli koje vode u Košarkašku ligu Srbije", konstatuje perspektivni centar kragujevačkog tima Filip Branković.

Protivnik košarkaša Radničkog regularni deo sezone završio je kao trećeplasirana ekipa na tabeli B grupe, iza zemunskog Borca i Pirota, a ispred Radnika iz Surdulice, pri čemu su u plej-of uspeli da prenesu samo jedan trijumf, što ih ostavlja sa minimalnim šansama u završnoj borbi za plasman u viši stepen takmičenja. 

"Takmičenje u plej-ofu započinjemo utakmicom protiv prilično neugodne ekipe Slodesa. Iako smo favoriti u ovom meču, to svakako nije razlog da se opustimo i potcenimo protivnika. Neophodno je da sačuvamo fokus i budemo maksimalno skoncentrisani tokom svih četrdeset minuta igre. Imali smo dve nedelje da se pripremimo za ovaj meč i nadam se da ćemo uz podršku naših navijača, koje ovom prilikom pozivam da dođu u SBB hali Jezero i budu naš šesti igrač na ovoj utakmici, uspeti da dođemo do startnog trijumfa u plej-ofu", dodaje mladi centar Radničkog.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor: SPD Radnički