SportFoto: SPD Radnički

Košarkaši Radničkog savladali Slogu u "Jezeru"

Autor: InfoKG
10:00 | Subota, 28 10 2023

Košarkaši Radničkog su na otvaranju 5. kola Košarkaške lige Srbije, savladali Slogu iz Kraljeva rezultatom 78:72 (7:16, 27:19, 29:21, 15:16).

Crveni su trojkom Alekse Čabrila sjajno otvorili meč, ali su nakon toga, napadački, nestali sa terena. U narednih 8 minuta nisu uspeli da upišu nijedan poen, ali su zahvaljujući dobroj odbrani, uspeli da ostanu u meču. Ni gosti nisu briljirali u napadu pa se prvih deset minuta završilo sa skromnih 7:16 u korist Sloge.

Radnički u prvih pet minuta druge deonice pravi seriju od 10:0 i preokret za potpuno vraćanje samopouzdanja i buđenje publike koja u tim momentima dodatno motiviše svoj tim. Na nepunihi 2 minuta do kraja poluvremena, domaći tim je na svom kontu imao 4 poena viška, ali je sa par brzopletih napada dozvolio Kraljevčanima da u završnici ipak sa poenom prednosti odu na veliki odmor (34:35).

Rovovska borba je nastavljena i u trećoj četvrtini sve do 6. minuta tog dela igre kada Crveni u naletu stiču 9 poena prednosti. Sloga uzvraća udarac i stiže na posed razlike, ali sada Kragujevčani bolje finiširaju i na isteku 30. minuta imaju velikih +7 (63:56).

U poslednjoj četvrtini su gosti sve vreme pokušavali da stignu kragujevačku ekipu, ali su domaći uspevali da odbiju svaki napad i veću seriju Sloge. Umalo da rezultat iz 37. minuta igre bude i konačan. Crveni su „prodali“ dve lopte u dodavanju što je kraljevačka ekipa iskoristila i dva puta u kontama 1 na 0 došla do -5 (77:72). Da ne dođe do rubrike „verovali ili ne“, pobrinuo se Đorđe Milosavljević, koji jednim pogođenim bacanjem na 30 sekundi pre kraja meča, postavio konačan rezulatat 78:72 u korist Radničkog.

Bogdan Mikavica je predvodio Slogu sa postignutih 18 poena dok su Simeunović i Krsmanović postigli po 10. U ekipi Radničkog, iskusni Milić Blagojević je odigrao sjajan meč sa postignutih 19 poena i 6 skokova. Veliku podršku je imao u Đuri Dautoviću koji je meč završio sa 15 poena i Trej Kroftu koji je ostvario učinak od 13 poena, 5 asistencija i 4 skoka.

Izvor: SPD Radnički