SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Košarkaši Radničkog za plasman u viši rang takmičenja

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 24 02 2023

Posle prva dva kola plej - ofa druge lige Srbije košarkaši Radničkog dočekuju ekipu Pirota u subotu od 16 časova na parketu kragujevačke hale Jezero. Biće to prilika da Kragujevčani nastave seriju odličnih rezultata pred svojim navijačima, gde ne znaju za poraz ove sezone, ali i da načine još jedan važan korak ka plasmanu u viši rang takmičenja.

Blistavo izdanje u derbiju sa Borcem u Zemunu, kao i ubedljiv trijumf nad beogradskim Slodesom na samom startu plej-ofa, pokazali su da kada je Radnički u kompletnom sastavu, onda je retko koja ekipa u ligi u stanju da mu dostojno parira. U ovom momentu ekipa trenera Stevana Mijovića deluje poput buldožera koji sa neverovatnom lakoćom ruši sve prepreke na putu ka konačnom cilju, od koga je dele još šest koraka.

"Evidentno je da pružamo dosta bolje partije na startu plej-ofa, nego što sto je to bio slučaj u završnici regularnog dela sezone. Sigurno je tome značajno doprinela i činjenica da trener Mijović sada može da računa na sve igrače u rosteru.Takođe, kako se sezona približava svom vrhuncu, tako sve više do izražaja dolazi individualni kvalitet i iskustvo starijih igrača u našem timu. Tu pre svega mislim na kapitena Marka Đerasimovića, koji je na utakmici protiv Borca pružio fantastičnu partiju i uspešno je prevodio ekipu do možda i ključne pobede u sezoni", konstatuje rekonvalescent Milić Blagojević. 

Nekadašnji internacionalac, koji se proteklog leta vratio u svoj rodni grad sa namerom da pomogne ekipi Radničkog u misiji povratka u Košarkašku ligu Srbije, doživeo je sredinom regularnog dela sezone nezgodnu povredu koja ga je na duži vremenski period odvojila od parketa. Sada kada se uspešno oporavio spreman je da pomogne svojoj ekipi u presudnim bitkama na drugoligaškom frontu.

"Operacija je bila rutinska, s obzirom da se radilo o artoskopskom zahvatu, ali je sam proces oporavka i povratka na teren potrajao nešto duže. Mada sam u trenažnom procesu već skoro dva meseca, trebalo mi je ipak vremena da dostignem neki optimalan nivo forme kao pre povrede. Sada je sve konačno kako treba, ponovo sam onaj stari i spreman sam da pružim maksimalan doprinos ekipi na putu ka ostvarenju zacrtanog cilja", dodaje Blagojević.

Posle dvonedeljnog predaha u prvenstvu, Milića i njegove klupske saborce predstojećeg vikenda očekuje novi takmičarski izazov u duelu sa krajnje nepredvidivom ekipom Pirota, koja je posle iznenađujuće ubedljivog poraza na gostovanju Hercegovcu u Gajdobri na samom startu plej-ofa (105:86), u utorak uveče na svom parketu savladala novosadski Star sa 88:69, čime se ponovo vratila u trku za plasman u Košarkašku ligu Srbije. Piroćanci su trenutno na skoru 5-3, a činjenica da im u narednom kolu u goste dolazi drugoplasirani Džoker, koji ima pobedu više, pruža im mogućnost da se u slučaju pozitivnog rezultata na gostovanju u Kragujevcu ozbiljno umešaju u borbu za drugu poziciju na tabeli.

"Pirot je jedna prilično nezgodna ekipa, koja je jedina, uz nas, uspela da pobedi zemunski Borac u ovoj sezoni. Jako je važno da u ovu utakmicu uđemo maksimalno skoncentrisani, ukoliko želimo da dođemo do još jednog trijumfa koji bi nam omogućio da sačuvamo vodeću poziciju na tabeli i bodovnu prednost u odnosu na ostale konkurente u borbi za plasman u KLS. Nadam se da ćemo u subotu pružiti još jednu dobru partiju i da ćemo našim navijačima, koje očekujem u velikom broju na tribinama Jezera, priuštiti razlog za zadovoljstvo", poručuje Blagojević.

Inače, Radnički i Pirot su se pretprošle sezone zajedno nadmetali u Košarkaškoj ligi Srbije. Tada su Kragujevčani bili uspešniji u oba međusobna duela, što im je omogućilo da na kraju sezone sačuvaju prvoligaški status, dok su se Piroćanci preselili u niži rang takmičenja.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor: SPD Radnički