SportFoto: SPD Radnički

Radnički siguran protiv Pirota

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 27 02 2023

Košarkaši Radničkog nastavili su svoj trijumfalni pohod ka povratku u Košarkašku ligu Srbije. Nova "žrtva" izabranika trenera Stevana Mijovića bila je ekipa Pirota, koja je uprkos velikoj borbenosti koju je prikazala na parketu kragujevačkog Jezera na kraju ipak bila primorana da položi oružje pred objektivno boljim domaćinom – 97:87 (29:19, 23:25, 21:15, 24:28).

Mada su tokom svih četrdeset minuta igre držali Piroćance na rezultatskoj odstupnici, Šumadinci su usled blagog opuštanja u poslednja dva minuta utakmice doveli u pitanje maltene već izvestan trijumf. Na kraju je ipak izbegnuta drama u Jezeru, budući da su košarkaši Radničkog sa linije penala osigurali nova dva boda.

Odlično su Kragujevčani otvorili utakmicu i već na polovini uvodne deonice stigli nadomak dvocifrenog vođstva (17:8). Piroćanci su pokušavali da ublaže zaostatak, ali im je malo toga polazilo od ruke u ovom periodu igre. Radnički je u finišu prve četvrtine konačno prešao prag jednocifrenog vođstva (27:17), da bi zahvaljujući sjajnoj odbrani na startu druge deonice dogurao do maksimalnih 18 poena prednosti (37:19).

Koliko je dobro funkcionisala defanziva kragujevačkog tima u ovom periodu utakmice, možda najbolje svedoči podatak da je košarkašima Pirota trebalo skoro četiri minuta da dođu do prvih poena u ovoj deonici. Uspeli su gosti da pronađu napadački ritam u poslednjih pet minuta druge četvrtine, pa su tako do odlaska na veliki odmor uspeli da istope dvocifreni "minus" – 52:44.

Održavali su domaći dvocifrenu prednost sve do sredine poslednjeg kvartala, kada su gosti posle još jedne trojke sjajnog Đonlića prišli na sedam poena zaostatka (79:72). Prazan hod Šumadinaca prekinuli su večeras veoma zapaženi Đorđe Milosavljević i Milić Blagojević, koji serijom od pet vezanih poena odvode domaći tim na nešto lagodnijih „plus 12“ (84:72). Nisu borbeni Piroćanci imali nameru da se predaju, ponovo su uspeli da istope dvocifreni zaostatak, da bi nepun minut pre kraja utakmice razliku sveli na samo dva poseda lopte (89:83), ali su Kragujevčani uspešno odoleli i poenima Milosavljevića, Jovičića i Milivojevića sa linije penala osigurali su treći trijumf u plej-ofu.

Najistaknutiji pojedinci u kragujevačkom timu bili su Đorđe Milosavljević sa 26 i Milić Blagojević sa 20 postignutih poena. Zapažene partije pružili su i imenjaci, Mihailo Todorović i Mihailo Jovičić, koji su postigli po 13 poena, s tim što je organizator igre Radničkog dodao i 14 asistencija za svoj drugi "dabl-dabl" u plej-ofu.

Nikola Đonlić bio je ubedljivo najraspoloženiji pojedinac u gostujućem sastavu sa 27 postignutih poena. Miloš Vukićević je ubacio 16, Dušan Filipović 14, a Pavle Stepanović 10 poena, uz isto toliko skokova.

Pet kola pre završetka nadmetanja u plej-ofu Druge lige Srbije, košarkaši Radničkog zauzimaju čelno mesto na tabeli sa učinkom 8-1.

Kragujevčane sada očekuju dva uzastopna gostovanja, najpre ekipi Radnika u Surdulici, a potom i beogradskom Slodesu, koga su deklasirali na startu plej-ofa u svom  Jezeru.

Izvor: SPD Radnički