SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevac domaćin takmičenja u tajlandskom boksu

Autor: InfoKG
18:15 | Subota, 06 04 2024

U organizaciji Kluba borilačkih sportova „Gladijator“, a uz podršku Grada Kragujevca, u fiskulturnoj sali Prve tehničke škole u toku je četvrto kolo „Lige nade“, međunarodnog turnira u tajlandskom boksu (Muay thai). Takmičenje je, u prisustvu predsednika Muay thai saveza Srbije, Dušana Kilibarde, zvanično otvorio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

"Današnji turnir u tajlandskom boksu predstavlja pravu sportsku poslasticu za naš grad jer prvi put imamo priliku da sport čija je istorija već vekovima poznata u svetu vidimo i u Kragujevcu, rekao je Stevović, dodavši da bi bilo lepo kada bi se rešavanja svih razmirica u svetu odigravala u ovakvim ringovima. Događaji poput ovog malog sportskog spektakla doprinose boljem razumevanju ljudi i boljoj socijalnoj interakciji, ocenio je on. Izrazivši nadu da će i deca Kragujevca uskoro imati odgovarajuće trenere i mogućnost da se takmiče u ovom sportu, Stevović je poručio da će Grad uvek nastojati da im pruži potrebnu podršku i današnjim takmičarima poželeo dobru borbu".

"Dušan Kilibarda, predsednik Muay thai saveza Srbije, istakao je da je namera ove „Lige nade“ bila da žitelje Kragujevca praktično upozna sa njihovom borilačkom veštinom i pokaže da je to pre svega bezbedan muški sport u kome su povrede ili bilo kakve nelagodnosti svedene na minimum i zahvalio Predragu Stevoviću i Živadinu Eriću, predsedniku KBS „Gladijator“, na pomoći u njenoj realizaciji".

U okviru četvrtog kola „Lige nade“ na programu je 13 borbi svih uzrasnih kategorija oba pola u kojima učestvuju takmičari klubova iz Hrvatske, Mađarske i Srbije, a KBS „Gladijator“ je jedini zvanični klub u Muay thai savezu Srbije iz Kragujevca.