SportFoto: RTK

U Kragujevcu za vikend Državno prvenstvo u plivanju za kadete

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 14 07 2023

U organizaciji Plivačkog saveza Srbije, u Kragujevcu će se od 14. do 16. jula održati Letnje pojedinačno i ekipno prvenstvo Srbije u plivanju za kadete.

Na takmičenju će učestvovati 30 klubova iz cele Srbije, čiji će se predstavnici nadmetati u svim plivačkim disciplinama.

Nakon državnog prvenstva za juniore koje je održano u Beogradu i za pionire u Kragujevcu, od petka do nedelje će na zatvorenom bazenu u biti održano i treće takmičenje u poslednjih mesec dana – prvenstvo Srbije za kadete.

Oko 130 takmičara iz cele Srbije takmičiće se u svim disciplinama, kraul, delfin, prsno i leđno. Klubovi će se nadmetati i u štafetnim trkama.

Plivački klub Pirat iz Kragujevca predstavljaće jedan takmičar od koga treneri očekuju da nakon sjajnih rezultata u prethodnm periodu uskoro postane i član repezentacije Srbije.

Trećeg dana takmičenja Plivački savez Srbije medaljama će nagraditi takmičare koji se budu plasirli kao prvi, drugi ili treći u svim individualnim disciplinama i štafetama, na osnovu rezultata iz oba finala.

Takmičenja će biti organizovana u prepodnevnim i popodnevnim satima.

Izvor: RTK