SportFoto: M.Lazarević / KMF Ekonomac

Kragujevački Ekonomac u polufinalu plej-ofa

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 04 05 2023

U dosta uzbudljivom meču u Obrenovcu, igrači Ekonomca su na kraju posle boljeg izvođenja penala, savladali Palež sveukupnim rezultatom 9:7 i time izborili plasman u polufinale plej – ofa Prve futsal lige Srbije. Prvi meč ovih rivala, koji je trebalo da se održi u Kragujevcu, registrovan je službenim rezultatom 5:0 zbog nedolaska igrača obrenovačke ekipe, koja je u drugom susretu prilično namučila Ekonomac.

Palež je posle perioda igre u kojem su prilike propustile obe ekipe, do vođstva došao nepun minut pre kraja prvog dela, kada je Pavličević iskosa sa desne strane pogodio mrežu Milanovića. Ipak, samo dve sekunde pre odlaska na odmor, Stojčevski je realizovao napad svog tima sa igračem više u polju umesto golmana. U nastavku susreta, Ekonomac je do vođstva došao u 27.minutu, kada je posle odličnog duplog pasa sa Marinkovićem precizan bio Aleksić. Činilo se u tim trenucima da će Kragujevčani uspeti da „prelome“ utakmicu, ali to se nije desilo. Umesto toga, Stefanović jer nešto kasnije izjednačio rezultat, 2:2, što je bio i ishod posle 40 minuta igre. S obzirom da se četvrtfinalna serija igra na dve pobede, najpre su se igrali produžeci od po pet minuta. Simić je uspeo da tokom prvog perioda kragujevački tim dovede u novo vođstvo, koje je na „plus dva“ povisio Vasić pred sam kraj drugog petominutnog doigravanja. Iako su imali tek nešto više od minuta preostalog vremena, igrači Paleža su uspeli da utakmicu ponovo odvedu u neizvesne tokove. Najpre je Pavličević smanjio zaostatak, da bi konačnih, 4:4, postavio Stefanović fenomenalnim pogotkom 15 sekundi pre kraja.

Usledili su penali, ključan trenutak bila je reakcija golmana Ekonomca Milanovića, kojom je odbranio udarac sa šest metara iskusnog Željka Grujičića i na taj način svom timu trasirao plasman u polufinale, u kojem ga očekuje rival iz finalnog susreta Kupa – Beogradski FON. I predstojeća runda doigravanja za prvaka se igra na dve pobede, beogradska ekipa će u seriji koja počinje u sredu, 10.maja, imati prednost domaćeg terena u prvoj i eventualnoj trećoj utakmici. Drugi polufinalni par činiće aktuelni prvak Loznica grad 2018 i Vranje, koje je u dve utakmice bile bolje od Bečeja.