Sport

Veselinović uputio otvoreno pismo koordinatoru i komesaru Prve futsal lige Srbije

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 23 04 2021

Predsednik Upravnog odbora Kluba malog fudbala Ekonomac, prof. dr Petar Veselinović poslao je otvoreno pismo koordinatoru i komesaru Prve futsal lige Srbije. 

Obraćam Vam se u ime Upravnog odbora  КMF Ekonomac iz Кragujevca koji je, na svojoj sednici održanoj 20. aprila 2021. godine, analizirao celokupnu situaciju vezanu za završetak takmičenja u Prvoj futsal ligi Srbije i raspored na tabeli, pre odigravanja poslednjeg 18. kola. Upravni odbor КMF Ekonomac je zauzeo jedinstven stav da je obaveza svih nas, a posebno vas kao najodgovornijih lica za takmičenje u Prvoj futsal ligi Srbije, da zaštitimo integritet takmičenja, u situaciji kada će utakmice poslednjeg 18. kola uticati na konačan plasman na tabeli, a u  slučaju КMF Ekonomac i borbu za baraž ili prelazak u niži rang takmičenja. 

S tim u vezi, iskoristio bih priliku da vas podsetim, a ujedno i zamolim, da informišete sve klubove da su, shodno pravilniku Fudbalskog Saveza Srbije, u obavezi da igraju svoje utakmice sa najboljim sastavima, kako regularnost takmičenja ne bi bila narušena. Svedoci smo raznih, u najmanju ruku, sumnjivih dešavanja, pa vam zato skrećem pažnju da  učinite maksimalan napor, kako se ne bi bacila senka i na takmičenje u Prvoj futsal ligi Srbije na završetku sezone 2020/2021. Vaša funkcija, autoritet i posvećenost takmičenju, nama u Кlubu ulivaju nadu da će poslednje 18. kolo Prve futsal lige Srbije proteći u fer i korektnoj atmosferi. 

КMF Ekonomac je 2020. godine proslavio dvadeset godina postojanja i rada i kao najtrofejniji futsal klub u Srbiji, sa osvojenih 11 titula prvaka i 5 kupova Srbije, ali i kao  višestruki učesnik Lige šampiona Evrope, u najmanju ruku zaslužuje korektan tretman od svih fudbalskih i futsal instanci u Srbiji. 

Imajući to u vidu, pozivam Fudbalski savez Srbije i vas kao odgovorna lica, da učinite sve što je u vašoj moći da se poslednje 18. kolo Prve futsal lige Srbije odigra uz poštovanje svih pravila i normi regularnog takmičenja. Ujedno, napominjem da ćemo kao Кlub, ukoliko postoje i minimalne sumnje u regularan završetak takmičenja, iskoristiti sva zakonska sredstva da se zaštitimo od situacija i radnji koje remete  integritet  takmičenja, a samim tim i naš konačan plasman na tabeli. Shodno tome, predlažem da se utakmice poslednjeg 18. kola Prve futsal lige Srbije snimaju i da ti snimci budu javno dostupni”, navodi se u pismu prof. dr Petra Veselinovića.