SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Kragujevački klub "Oko sokolovo" domaćin republičkog turnira u streličarstvu

Autor: InfoKG
14:30 | Nedelja, 26 05 2024

Kragujevcu je pripala čast da bude domaćin Republičkog rangirnog turnira u streličarstvu, koji se danas održava na fudbalskom terenu OFK Košutnjak. Takmičenje, u kome se oko 80 učesnika iz cele zemlje nadmeće u različitim kategorijama i stilovima streličarstva, organizuje Streličarski klub OSI "Oko sokolovo". 

Turnir je otvorio Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, ne skrivajući tom prilikom ponos što se turnir ovakvog ranga održava baš u našem gradu.

"Naš Streličarski klub "Oko sokolovo" je klub od velikog renomea i zato je ovaj klub dobio organizaciju kupa od strane Streličarskog saveza Srbije, a danas su još jednom pokazali da su veoma dobri domaćini i da na njih, i Streličarski savez Srbije, ali i grad Kragujevac, mogu da računaju", istakao je Stevović.

Stevović je posebno naglasio značaj održavanja turnira na terenu u Košutnjaku, jer Grad Kragujevac ima viziju za unapređenje sportskih sadržaja u ovom delu grada.

"Želja nam je da Košutnjačkom parku vratimo stari sjaj, ali i da, uz usvajanje odgovarajućih planova, pripremimo podlogu za mnogo lepih sportskih sadržaja koje do sada Košutnjak nije imao. Verujem da uz malo truda, rada i želje, možemo uraditi još mnogo toga lepog za Kragujevac, a Košutnjak možemo učiniti jednim  od najlepših parkova u zemlji. Grad će ovakve manifestacije, udruženja i klubove kao što je "Oko sokolovo", maksimalno podržavati", rekao je Stevović

U ime organizatora, predsednik kluba Dejan Milović je istakao zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika turnira, zbog dobrih vremenskih uslova za njegovo održavanje i najavio da će kragujevački klub i ubuduće raditi na promociji streličarstva.

Galerija slika