SportFoto: SPD Radnički

Levoruka Inđićeva pojačala redove Kragujevčanki

Autor: InfoKG
15:00 | Subota, 04 09 2021

Rukometašice Radničkog su na izmaku protekle sezone ostale bez dva najiskusnija beka, koja su donosila prevagu u odlučujućim utakmicama. Ove sezone je bekovska linija znatno podmlađena, a jedna od novopridošlih igračica je mlada i supertalentovana juniorska reprezentativka Helena Inđić (17). Levoruka Inđićeva pokriva poziciju desnog beka, krasi je ubojiti šut i osećaj za asistenciju i sa njom će Kragujevčanke dobiti novu dimenziju u igri i širinu u fazi napada.

"Izuzetna mi je čast što ću poneti dres vicešampiona Srbije. Pratila sam utakmice Radničkog prethodne sezone, svideo mi se stil igre i činjenica da stručni štab posvećuje pažnju i pruža šansu mladim igračicama. U Kragujevac sam došla kako bih napredovala i napravila dalji iskorak u karijeri. Ekipa je znatno podmlađena u odnosu na prethodnu sezonu, igraćemo brz i moderan rukomet i smatram da ćemo uspeti da ostvarimo ono što se od nas očekuje", izjavila je Helena Inđić, koja će naredne četiri godine provesti u Kragujevcu.

Helena je počela da trenira rukomet sa 12 godina u ekipi Mladosti iz rodnog Vršca, a nastupala je i za Crvenu Zvezdu i Pančevo. Za kadetsku i juniorsku reprezentaciju je odigrala 14 utakmica. 

Izvor: SPD Radnički