SportFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Liga budućih šampiona: Nagrade malim sportistima iz Kragujevca, Gruže, Despotovca i Požarevca (FOTO)

Autor: InfoKG
15:45 | Ponedeljak, 13 05 2024

Najboljim ekipama, malim fudbalerima i golmanima u Ligi budućih šampiona za sezonu 2023/2024 dodeljene su medalje i nagrade za različite uzraste i kategorije. Ove godine prvi put dodeljeno je i priznanje „Veliko srce Lige budućih šamiona“. Nagrade su dobili mali sportisti iz Kragujevca, Gruže, Despotovca i Požarevca.

Najbolji golman Lige budućih šampiona za sezonu 2023/2024 je Matija Radović, dok je za najboljeg igrača Lige izabran David Miladinović. Nagrade za fer-plej ove godine dobili su Simon Krasić i David Simić, a prvo priznanje „Veliko srce Lige budućih šamiona“ otišlo je u ruke mladog fudbalera Lazara Jaćovića. 

Liga budućih šampiona traje već 14 sezona, a Kragujevac je domaćin jednog od najmasovnijeg sportskog takmičenja za decu već osam godina. Ove godine na terenu Sportskog centra Arena takmičilo se 85 ekipa u sedam generacija, odnosno oko hiljadu dečaka i devojčica iz Kragujevca, Despotovca, Gruže i Požarevca”, rekao je direktor Lige budućih šampiona, Marko Popadić.

Nagrade je malim sportistima uručio član Gradskog veća, Stefan Nikezić, koji je u ime grada na završnoj svečanosti pozdravio organizatore, učesnike i roditelje i istakao veliko zadovoljstvo što je u društvu mladih i talentovanih sportista.

Živimo u vremenu modernih tehnologija gde su svima dostupni pametni telefoni, kompjuteri i konzole za igrice. Ponosan sam što je ovoliki broj dece i roditelja koji su usmeravali svoju decu na sport i što su sport izabrali za stvaranje novih prijateljstava. Grad će i ubuduće podržati ovakve manifestacije i težiti da ih iz godine u godinu bude još više”, kazao je Nikezić, član Gradskog veća i mladim fudbalerima poželeo da budu uspešni i da kroz život uvek osvajaju medalje.

Završni turnir Lige budućih šampiona odigraće se krajem maja na Zlatiboru.

Galerija slika