SportFoto: Arhiva - SPD Radnički

Loše šutersko veče Kragujevčana u valjevskoj Hali sportova

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 19 02 2021

Košarkaši Radničkog poraženi su na gostovanju valjevskom Metalcu u utakmici 22. kola Košarkaške lige Srbije – 63:72.
Izostanak glavnog košgetera Andreje Stevanovića, koji je na prethodnoj utakmici sa OKK Beogradom obnovio povredu skočnog zgloba, značajno se odrazio na napadački učinak ekipe trenera Ivice Vukotića na ovom gostovanju, čemu u prilog govori i brojka od samo 63 postignuta poena. Posebno je zabrinjavajući bio šut sa distance Kragujevčana, koji je iznosio mizernih devet odsto (2/22).

I pored više nego slabog napadačkog izdanja, Šumadinci su dostojno parirali domaćinu u većem delu susreta, a posustali su u poslednja tri minuta utakmice, kada su dopustili svom rivalu da stekne nedostižnih deset poena prednosti.

Trio najefikasnijih u pobedničkom sastavu predvodio je Zoran Paunović sa 18 postignutih poena. Iskusni Stefan Sinovec je ubacio 16, a Marko Bajić 10 poena.

U odsustvu Andreje Stevanovića, sav teret je pao na kapitena Radničkog Raška Katića, koji je utakmicu završio sa 25 poena i 10 skokova. Matija Popović je upisao svoj sedmi „dabl-dabl“ u sezoni – 11 poena, 11 skokova, a spisak igrača sa dvocifrenim učinkom u kragujevačkom timu zaključio je Nikola Veljović sa 10 ubačenih poena.

Radnički je nakon ovog poraza ostao u donjem delu tabele sa učinkom od 8 pobeda i 12 poraza.

Narednu utakmicu izabranici trenera Ivice Vukotića igraju u nedelju na svom parketu protiv ekipe Pirota. 

Izvor: SPD Radnički