SportFoto: SPD Radnički

LŠ: Radnički na korak od iznenađenja u Budimpešti, Ferencvaroš na F8

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 21 04 2022

Na poslednjem ovosezonskom gostovanju u Ligi šampiona vaterpolisti Radničkog poraženi su od mađarskog Ferencvaroša, u Budimpešti, rezultatom 13:12, iako su u većem delu meča imali dva gola prednosti.

Ovaj meč nije imao preteranog rezultatskog značaja za Kragujevčane, jer su još ranije ostali bez šansi da se nađu na završnom turniru, dok su sa druge strane „zeleno-beli“ ovom pobedom i definitivno overili plasman na „fajnal-ejt“.

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Marko Radulović sa četiri gola, a Nemanja Stanojević je postigao jedan manje. Nekoliko odličnih odbrana upisao je i golman Lazar Dobožanov. Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Marton Vamoš sa pet golova.

Sada je već izvesno da će ova kragujevačka generacija prvo učešće u Ligi šampiona završiti na šestom mestu izuzetno jake Grupe A, a u poslednjem kolu ugostiće ekipu Novog Beograda, 11. maja.

Za vaterpoliste Radničkog daleko su važniji dueli polufinalne serije plej-ofa sa Partizanom, koji su na programu 4. maja na Banjici i tri dana kasnije u Kragujevcu.

Izvor: SPD Radnički