SportFoto: SPD Radnički

Radnički pobedom započeo pohod na Ligu šampiona

Autor: InfoKG
09:00 | Petak, 08 09 2023

Vaterpolisti Radničkog su otvorili turnir kvalifikacija za Ligu šampiona, čiji su domaćini u Kragujevcu, pobedom nad tradicionalno neugodnim crnogorskim vicešampionom, Primorcem iz Kotora, posle boljeg izvođenja peteraca, rezultatom 16:15 (12:12).

Kotorani su još jednom pokazali da su izuzetno tvrd orah za Kragujevčane. Iskoristili su loš start protivnika i realizovali prva dva napada, ali je Radnički ubrzo izjednačio i uhvatio priključak (2:2, 3:3). U drugom periodu susreta Primorac je ponovio ritam sa početka utakmice i sa tri vezana gola stekao lepu prednost pred poluvreme (7:4). Ipak, levoruki šuter Kragujevčana, Lazar Vićković, postarao se da Šuamdinci na odmor odu sa minusom od dva gola (7:5).

Na poluvremenu je Stevanović razdrmao svoje izabranike koji su ubrzo izjednačili golovima Stanojevića i Vićkovića (7:7), a sa nerešenim ishodom se i ušlo u odlučujuću deonicu posle pogodaka Perova i Ranđića (8:8).

Radnički je konačno preokrenuo sredinom perioda, pogotkom iskusnog Miroslava Ranđića (11:10), a vodio je i tri minuta i 20 sekundi pre kraja, pogotkom Vićkovića (12:11). Međutim, potom je stao u napadu, dok je na drugoj strani prekaljeni crnogorski vaterpolista Draško Brguljan zatresao mrežu sa ogromne distance, a zatim i presekao napad Kragujevčana za pobedu.

Usledili su peterci, tokom kojih su za Radnički bili precizni svi izvođači: Miroslav Ranđić, Nikola Kojić, Filip Janković, Kristian Šulc i Lazar Vićković, dok su za Crnogorce precizni bili Marko Mršić, Marko Gopčević, Đorđije Stanojević i Petar Ćetković, dok je od junaka do tragičara u petoj seriji izrastao upravo Brguljan, čiji je šut zaustavio okvir gola.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Miroslav Ranđić i Lazar Vićković sa po četiri gola, a pratili su ih Nemanja Stanojević i Kristian Šulc sa po tri. Na drugoj strani, po četiri pogotka postigli su Marko Mršić i Đorđije Stanojević.

U prvom duelu francuski Nojzi le Sek bio je bolji od nemačkog Duizburga, rezultatom 17:8. Danas je za vaterpoliste Radničkog slobodan dan, ali se na kragujevačkom bazenu sastaju Breša – Duizburg (18 časova) i Primorac – Nojzi le Sek (20). Kragujevčani bitke za Ligu šampiona nastavljaju u subotu, kada će najpre od 10 časova na megdan Duizburgu, a zatim od 21 sat Nojzi le Seku.