SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog „overili“ plasman u polufinale Kupa Srbije

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 05 11 2020

Odbojkaši Radničkog prvi su polufinalisti ovogodišnjeg Kupa Srbije. Kragujevčani su uprkos porazu u drugom četvrfinalnom meču protiv Mladog radnika u Požarevcu, rezultatom 2:3, uspeli da se domognu završnice najmasovnijeg domaćeg klupskog takmičenja zahvaljujući boljem set količniku, pošto su u prvom meču, odigranom prošle srede u “Jezeru“, slavili sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Pitanje budućeg polufinaliste bilo je rešeno već nakon uvodnog seta, koji je pripao kragujevačkom timu – 25:17.

Izostanak rezultatskog imperativa u nastavku susreta, omogućio je treneru Radničkog Draganu Kobiljskom da isproba određene taktičke zamisli i pruži šansu igračima sa manjom minutažom u proteklom delu sezone.

Sa druge strane, Požarevljani su nastojali da dođu makar do utešne pobede, u čemu su na kraju i uspeli, doduše uz dosta muke i posle punih pet setova. Najviše uzbuđenja doneli su drugi set, koji je domaćin dobio na razliku (26:24), i taj-brejk, u kome je ekipa trenera Ivice Jevtića takođe bila uspešnija od Kragujevčana (15:13).

Kapiten Mladog radnika Mladen Bojović bio je ubedljivo najefikasniji akter susreta sa 27 osvojenih poena. Daleko iza njega po učinku našao se Senegalac Sejdou sa 10 poena.

U ekipi Radničkog napadački najraspoloženiji bili su Irfan Hamzagić sa 18 i Milutin Nejić sa 16 poena, dok se Srećko Ristić zaustavio na 10 osvojenih poena.

Preostali revanš mečevi četvrtfinala Kupa Srbije odloženi su do daljeg, nakon što su pojedini klubovi prijavili da u svojim redovima imaju igrače koji su zaraženi virusom COVID-19.

Iz istog razloga odložen je i predstojeći prvenstveni duel između odbojkaša Radničkog i Vojvodine, koji je trebao da bude odigran ove subote u “Jezeru“. 

Izvor: SPD Radnički