SportFoto: SPD Radnički

OK Radnički: Krupan korak ka polufinalu Kupa Srbije

Autor: InfoKG
09:00 | Četvrtak, 29 10 2020

Odbojkaši Radničkog na dobrom su putu da se nađu u polufinalu ovogodišnjeg Kupa Srbije. Četa Dragana Kobiljskog je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici savladala požarevački Mladi radnik u “Jezeru” sa maksimalnih 3:0 i napravila ogroman korak ka plasmanu u samu završnicu kup takmičenja.

Čekali su Kragujevčani pravu priliku da se Požarevljanima revanširaju za poraz u prvenstvenom duelu i ona im se ukazala u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije.

Šumadinci su posle velike borbe uspeli da osvoje prva dva seta, da bi potom već grogiranog protivnika dotukli u trećem setu, i tako stekli kapitalnu prednost pred revanš u Požarevcu kroz nedelju dana.

Irfan Hamzagić je sa 21 poenom ponovo bio najefikasniji u redovima kragujevačkog tima, a pravu potporu imao je u kapitenu Dukiću i Nejiću sa po 12 osvojenih poena.

U ekipi trenera Ivice Jevtića prednjačio je kapiten Mladen Bojović sa 16 poena, a sledili su ga Senegalac Sejdou i nekadašnji igrač Radničkog Nikola Žugić sa po 8 poena.

Mladi radnik je još jednom potvrdio da je jako dobra ekipa. Mi smo očekivali jednu ovako žestoku borbu, u kojoj oni na kraju nisu uspeli da izdrže naš pritisak. I pored naše pobede od 3:0 u ovom meču, smatram da ništa još nije gotovo i da će se sve odlučivati u Požarevcu”, prokomentarisao je trener kragujevačkog tima, Dragan Kobiljski.

Svestan je strateg Kragujevčana da bi visoka prednost iz prvog meča mogla da dovede do blagog opuštanja kod njegovih izabranika u predstojećem revanšu, što će svakako pokušati da predupredi.

Ovaj rezultat daje osećaj neke vrste moći, pa čak i arogancije, a to je nešto što svakako ne smemo sebi da dopustimo. Ponavljam, ništa još nije gotovo i sigurno je da nas očekuje još jedan težak meč u Požarevcu, koji od nas zahteva maksimalnu ozbiljnost”, upozorava Kobiljski.

Revanš meč između Radničkog i Mladog radnika igra se sredinom naredne sedmice u Požarevcu, a u međuvremenu Kragujevčane za vikend očekuje teško gostovanje lideru Super lige Srbije, kraljevačkoj Ribnici.