SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog pobedili Ribnicu

Autor: InfoKG
11:30 | Subota, 25 03 2023

Trijumfom na gostovanju komšijskom rivalu, kraljevačkoj Ribnici, odbojkaši Radničkog uspešno su zaključili osnovni deo takmičenja u BPŠ Superligi Srbije i ujedno nastavili svoju pobedničku seriju, koja sada iznosi čak sedam uzastopnih trijumfa. Rezultat utakmice bio je 3:1 (20:25, 25:17, 25:21, 25:21) u korist Radničkog.

Da li je u pitanju tempiranje forme, oporavak prvog dizača Nikole Petrovića ili pak nešto treće, tek činjenica je da izabranici trenera Alekse Brđovića u poslednjih mesec dana igraju kao u transu. Pobedničku seriju Brđovićeve čete nije uspela da prekine ni kraljevačka Ribnica, koja je jesenas savladala Kragujevčane na parketu Jezera, ali je zato ovoga puta bila primorana da potpiše kapitulaciju pred svojom publikom. Bio je to prvi trijumf odbojkaša Radničkog u dvorani kraj Ibra još od oktobra 2019. godine, kada su poslednji put savladali "musketare" na njihovom parketu, i to, zanimljivo, identičnim rezultatom (3:1).

Epitet vodećeg poentera u kragujevačkom timu i ovoga puta poneo je kapiten Aleksandar Blagojević sa 19 osvojenih poena. Pratili su ga Andrej Ristić sa 13 i Mirko Radević i Vuk Ivanković sa po 12 osvojenih poena.

Mladen Bojović je sa 19 osvojenih poena bio najefikasniji u domaćem sastavu. Veteran Ivan Todorović je upisao 10, a Vladimir Gajović 9 poena. 

Ovom pobedom Radnički je preuzeo drugo mesto na tabeli od Partizana, a da li će tu dočekati i početak plej-ofa biće poznato u nedelju uveče, nakon još jednog večitog derbija beogradskih crveno i crno-belih.

U svakom slučaju, izabranici trenera Alekse Brđovića ligaški deo takmičenja završavaju u odličnom raspoloženju i sa željom da seriju od sedam uzastopnih trijumfa produže u predstojećem plej-ofu, koji startuje sredinom iduće sedmice.

Izvor: SPD Radnički