SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši Radničkog poraženi u Nišu, popravni u subotu protiv Spartaka

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 05 03 2020

I treći ovosezonski duel odbojkaša Radničkog i Niša završen je pobedom tima sa juga Srbije. Nišlije su posle velike borbe na parketu hale „Čair“, uspele da savladaju Kragujevčane u meču 3. kola mini-lige, sa 3:1.

Još jedan uzbudljiv i kvalitetan meč odigrali su odbojkaši Radničkog i Niša. Ponovo je sve „pucalo“ na terenu, a pobedi su se i ovoga puta radovali izabranici Dragana Svetozarevića. 

Reprezentativac Malija i najbolji smečer lige, Numori Keita bio je najefikasniji akter meča u „Čairu“ sa 33 osvojena poena. Pratio ga je Libijac Ikbajri sa 27 poena.

U redovima Radničkog najefikasniji su biliSrećko Ristić i Vladimir Jekić sa po 19 osvojenih poena, dok je Nemanja Dukić zastao na 10 poena. 

Kragujevčani su ovim porazom ostali prikovani za šestu poziciju mini-lige, dok se Niš učvrstio na drugom mestu, tik iza Vojvodine.

Odbojkaši Radničkog neće imati mnogo vremena za odmor i analizu ove utakmice sa Nišom, budući da ih već u subotu od 19 časova u hali “Jezero”, očekuje duel 4. kola mini-lige protiv subotičkog Spartaka, koji ima dve pobede više u odnosu na Kragujevčane. 

Šumadinci su u prvom meču ove sezone uspešno izašli na kraj sa subotičkim “golubovima” u  “Jezeru” (3:1), ali su se u uzvratnom susretu, odigranom u hali “Dudova šuma”, Subotičani revanširali istom merom.

Obe ekipe u subotnji meč ulaze nakon pretrpljenih poraza u prethodnom kolu, rešene da poprave utisak. Motiv više imaće svakako Kragujevčani, budući da igraju pred svojom publikom, čije prisustvo i podrška ih obavezuju da pruže maksimum svojih mogućnosti.

Ulaz će, kao i obično, biti slobodan za sve gledaoce.