SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Odbojkaši Radničkog protiv Mladog radnika za plasman u polufinale plej-ofa

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 03 04 2023

Odlučujući treći meč četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije za odbojkaše između kragujevačkog Radničkog i Mladog Radnika iz Požarevca igra se sutra, 4. aprila, u hali Jezero, sa početkom u 19 časova. Pobeda u ovoj utakmici odvela bi Kragujevčane u samu završnicu domaćeg šampionata, dok bi eventualni poraz značio završetak ove prilično uspešne sezone za ekipu iz šumadijske prestonice.

Imali su izabranici trenera Alekse Brđovića dva dana da izvuku pouke nakon bolnog poraza u Požarevcu i zbiju redove pred najvažniju utakmicu u dosadašnjem delu sezone. Svesni su Šumadinci da bi plasman u polufinale plej-ofa predstavljao krunu ove prilično uspešne sezone, zbog čega su čvrsto rešeni da u utorak uveče pred svojim navijačima ponove izdanje iz prve utakmice ove četvrtfinalne serije, u kojoj su potukli Požarevljane sa maksimalnih 3:0 u setovima, i da obezbede plasman među četiri najbolje ekipe u prvenstvu.

"Poraz u Požarevcu još jednom je potvrdio da u plej-ofu nema lakih utakmica. Iskreno verujem da ćemo u odlučujućoj utakmici ove serije, koju igramo na svom parketu, pružiti igru na koju je naša verna publika navikla i da ćemo izboriti plasman u polufinale plej-ofa. Mislim da ova ekipa Radničkog ima veliki potencijal i zaista bi bila prava šteta da stanemo u četvrtfinalu", smatra Jovan Vukmirović, jedan od "džokera" u ekipi trenera Alekse Brđovića ove sezone.

Korektor Aleksa Matić ističe da ekipa nije nimalo uzdrmana nakon poraza u Požarevcu i veruje da će na krilima podrške svojih vernih pristalica uspeti da prokrči put do polufinala plej-ofa.

"Što se tiče prethodne utakmice sa Mladim Radnikom, došlo je do očekivanog pada nakon osam sjajnih vezanih pobeda. Ekipa nije nimalo uzdrmana, dobro znamo šta želimo i odlučno idemo ka tome.Ovim putem pozivam sve ljubitelje odbojke u Kragujevcu da dođu u utorak u halu Jezero i da nas podrže na putu do polufinala plej-ofa", poručuje Matić.

S obzirom na važnost utakmice, kao i činjenicu da je ulaz besplatan za sve posetioce, za očekivati je da hala Jezero u utorak uveče bude ispunjena u zavidnom broju jer su to ovi momci svojim igrama i rezultatima u dosadašnjem delu sezone u potpunosti zaslužili.

Izvor: SPD Radnički