SportFoto: SPD Radnički

Radnički "počistio" Požarevljane u "majstorici" i zakazao okršaj sa Partizanom u polufinalu plej-ofa

Autor: InfoKG
11:00 | Sreda, 05 04 2023

Maksimalnim trijumfom nad ekipom Mladog radnika iz Požarevca u trećoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa BPŠ Superlige Srbije, odbojkaši Radničkog izborili su plasman u samu završnicu domaćeg šampionata – 3:0 (26:24, 25:22, 25:18). Rival Kragujevčanima u polufinalu plej-ofa biće beogradski Partizan, koji je posle velike borbe savladao večitog rivala Crvenu zvezdu u "majstorici".

Posle godinu dana pauze, odbojkaši Radničkog ponovo će se naći u samoj završnici domaćeg prvenstva. Kragujevčani su u odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa nadigrali vrlo borbenu ekipu Mladog radnika, koja je uprkos ubedljivom porazu poprilično namučila Šumadince, naročito u prvom setu, koji je ekipa trenera Alekse Brđovića dobila na razliku.

Kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević je posle ne baš sjajnog izdanja u revanšu ponovo bio na prepoznatljivom nivou, upisavši 18 poena, uz realizaciju napada od 56 odsto (25-15). Pored Blagojevića, zapaženi u kragujevačkom timu bili su još i primači Vuk Ivanković i Andrej Ristić sa po 10 osvojenih poena, dok je Nikola Goić dodao 7.

Na drugoj strani je prednjačio Andrij Tupči sa 12 osvojenih poena, Nikola Čubrilo je upisao 10, a Goran Bjelica 9 poena.

Radnički će tako nakon godinu dana pauze ponovo igrati u polufinalu plej-ofa, gde će za rivala imati beogradski Partizan, koji je u odlučujućoj utakmici četvrtfinalne serije savladao večitog rivala Crvenu zvezdu sa 3:2 u setovima.

Prva polufinalna utakmica igra se u petak, 7. aprila, u hali Jezero, revanš je na programu 10. aprila u zemunskom Masteru, dok bi se eventualna treća utakmica igrala 13. aprila u Kragujevcu.

Izvor: SPD Radnički