SportFoto: SPD Radnički

Odbojkašice Radničkog na dobrom putu ka opstanku

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 29 01 2021

U senci muških kolega i van radara šire sportske javnosti, odbojkašice kragujevačkog Radničkog biju tešku bitku za opstanak u Prvoj B ligi, trećem po snazi takmičenju u Srbiji.

Kragujevčanke su u sredu došle do svoje pete pobede u sezoni, savladavši novosadski FOK sa 3:1 u setovima, čime su učvrstile svoju poziciju u sredini tabele i dodatno se odaljile od opasne zone.

Put do novog trijumfa nije bio lak. Novosađanke su stekle početnu prednost u setovima, ali to nije pokolebalo odbojkašice Radničkog, koje su u nastavku meča pokazale da su po kvalitetu ispred svog rivala, te su na kraju zasluženo odnele trijumf.

Prvi set je posle izjednačene borbe pripao ekipi FOK-a, pre svega zahvaljujući dobrim servisima u samoj završnici. Naredna dva seta smo odigrali odlično i ubedljivo dobili, dok smo u četvrtom nešto lošije krenuli, ali smo potom uspeli da uhvatimo priključak i rutinski rešimo i ovaj set u svoju korist”, izneo je svoje viđenje proteklog susreta trener Radničkog Predrag Srećković.

Evidentno je da su Kragujevčanke posle prilično slabog starta sezone vremenom uspele da podignu formu na željeni nivo i dođu do nekoliko važnih pobeda, koje su ih približile ostvarenju glavnog ovosezonskog cilja, a to je opstanak u ligi.

Naša ekipa je prilično mlada, uz svega par iskusnijih igračica, pa nam je shodno tome prioritet opstanak u ligi i eventualna borba za plasman u sredinu tabele. S obzirom da, kako stvari trenutno stoje, iz lige ispadaju dve najslabije plasirane ekipe na kraju takmičenja, mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo naše planove. Nadamo se još boljim igrama i rezultatima u nastavku sezone”, dodaje Srećković.

Novu priliku da prijatno iznenade svoje pristalice, odbojkašice Radničkog imaće već za vikend, kada ih očekuje gostovanje ekipi Zlatibora u Čajetini. Biće to veliki ispit za učenice Predraga Srećkovića, s obzirom da je Zlatibor ekipa iz gornjeg dela tabele, koja stremi ka plasmanu u viši rang takmičenja.

Očekuje nas teško gostovanje ekipi Zlatibora u Čajetini, koja igra jako dobro ove sezone, čemu u prilog govori i njihov položaj na tabeli. Mi se nadamo još jednoj dobroj partiji i sigurno ćemo dati sve od sebe da pružimo što je moguće jači otpor predstojećem rivalu”, izneo je svoja očekivanja strateg kragujevačkog tima. 

Izvor: SPD Radnički