Sport

Odličan početak sezone atletičara Parka!

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 14 05 2024

Nakon desetodnevnih priprema u Puli, i učestvovanja na međunarodnom takmičenju Otvoreno prvenstvo Istre, gde su osvojili čak 6 zlatnih medalja, kragujevački atletičari su uzeli učešće i na takmičenju održanom u Kraljevu ovog vikenda.

Prvaci Istre su Milan Mladenović u kategoriji seniora u disciplini troskok i disciplini skok udalj.

Zatim Mateja Perović u skoku udalj novim ličnim rekordom i u trci na 100m u konkurenciji starijih pionira.

U konkurenciji seniorki, pobednica u Istri je Nina Mijailović u skoku udalj, dok je Jovana Vukosavljević zauzela prvo mesto u troskoku.

Atletičari kluba ,,Park" su oduševljeni organizacijom ovog takmičenja i zajedno sa atletičarima Istre nadaju se ponovnom susretu sledeće godine.

Nakon povratka sa priprema, atletičari Parka  su i na Prvenstvu Centralne Srbije za starije pionire i seniore ostvarili zapažene rezultate.

Mateja Perović je pionirski vicešampion Centralne Srbije u trci na 60m, trci na 100m, i u skoku udalj.

Marko Katanić, još uvek junior,  odličnim nastupom izborio je srebro u disciplinama skok udalj i troskok za seniore.

Bronzana odličja u konkurenciji starijih pionirki su izborile Jana Jevtović u skoku udalj i Darija Stevanović, iako mlađa pionirka, u trci na 80m sa preponama.

Usled povrede, Milan Mladenović nije bio u stanju da odbrani prošlogodišnje zlatne medalje u skoku udalj i troskoku, i nadamo se brzom oporavku i odličnom nastupu na Prvenstvu Srbije za seniore idućeg mesec.

Izvor: AK Park

Galerija slika