SportFoto: SPD Radnički

Pančevci bolji u derbiju

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 21 11 2022

Rukometaši Radničkog su u derbiju 9. kola Arkus lige poraženi na gostujućem terenu u Pančevu od ekipe Dinama rezultatom 35:32, poluvreme 20:17 i tako prekinuli niz od tri vezana trijumfa. Nakon ovog kola, šumadijski superligaš se nalazi na šestom mestu sa 12 bodova.

U prvom poluvremenu Dinamo boljom igrom pravi razliku od tri gola i konstantno održava tu prednost. Radnički nikako nije uspevao da zaustavi šuteve sa distance, a pao je i procenat realizacije.Promenom koncepcije i pojačanom agresivnošću u odbrani, sa par vezanih interevencija čuvara mreže Jovanovića i ulaskom Stanojeva, gosti značajno ubrzavaju igru i velikom serijom prilaze na minus 3 (18:15, 24. min) golom Grubora. Do kraja prvog dela igre oba rivala su postigla po 2 pogotka, tako da se na poluvreme otišlo rezultatom 20:17.

U drugom delu igre Radnički se približava na samo poen zaostatka, zatim izjednačuje ali propušta priliku da iz sedmerca u potpunosti preokrene rezultat. To  domaćin znalački koristi i vraća prednost. Na kraju je domaćin iskusno priveo utakmicu kraju rezultatom  35:32.

Najefikasniji u redovima Dinama su bili Marko Perović sa 8 i Milan Golubović sa 7 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženiji bili Boško Stanisavljević sa 17 i Miloš Barudžić sa 8 postignutih golova.  

Za igrača utakmice proglašen je Veljko Čabrilo iz ekipe Dinama.

U narednom, 10. kolu Arkus lige Radnički očekuje još jedno gostovanje, derbi meč u Šapcu gde će ih ugostiti domaćin Metaloplastika u petak 25. novembra.

Izvor: SPD Radnički