SportFoto: PK Radnički 1969

Plivači Radničkog 1969 osvojili 11 medalja u Zrenjaninu

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 09 12 2021

Plivači Radničkog 1969 osvojili su 11 medalja, tri zlatne, šest srebrnih i dve bronzane, na pojedinačnom i ekipnom Prvenstvu Srbije u plivanju u konkurenciji kadeta, juniora i seniora u Zrenjaninu. Najbolji je bio Nikola Ratkov sa osvojena dva zlata i jednim srebrom, dok se najsjajnijeg odličja domogla i Miona Dragutinović, kao i dva srebra.  

U Zrenjaninu je održano zimsko pojedinačno i ekipno Prvenstvo Srbije u plivanju u konkurenciji kadeta, juniora i apsolutno. 

Plivači Radničkog 1969 ostvarili su zapažene rezultate i tako nastavili niz odličnih rezultata.

Nikola Ratkov, osvojio je dve zlatne medalje i jednu srebrnu. Sem toga proglašen je najboljim takmičarem u apsolutnoj kategoriji sa veoma vrednim rezultatom (819 FINA bodova).

Miona Dragutinović iako je skoro počela sa trenažnim procesom, nakon izlaska iz izolacije usled Covid-a, plivala je sjajno sve svoje trke i postala šampionka u disciplini 100m kraul, osvojivši uz to još dve srebrne medalje.

Nemanja Živković osvojio je tri srebrne i jednu bronzanu medalju uz popravljene lične rekorde.

Mihailo Vujanac, okitio se bronzanom medaljom u disciplini 800 kraul u kategoriji kadeta. Mihailo je učestvovao i u finalima svih ostalih prijavljenih trka uz otplivane lične rekorde u svakoj od njih.

Mitar Šarković, već po tradiciji, plivao je među najboljim juniorima, ali nažalost, nije uspeo da se okiti nekim od odličja, zauzevši dva četvrta i jedno peto mesto.

Ksenija Jovanović, Filip Petrović i Nikola Pušica, nastavili su sa dizanjem forme i uspeli su da se domognu finala u svojim najboljim disciplinama. 

Pored njih učestvovale su i Kaja Živadinović, Nađa Ilić i Marija Dimopulos. Naše devojke su odlično plivale uz par ličnih rekorda.

Treba napomenuti da će Miona Dragutinović i Mihailo Vujanac učestvovati na razvojnom kampu Plivačkog saveza Srbije i tako se priključiti najboljim juniorima i kadetima u Srbiji.

U narednom periodu sledi kratak predah, a zatim krećemo sa bazičnim pripremama za prolećni deo sezone, kada nas očekuje mnogo takmičenja kako sa klubom, tako i sa reprezentacijom.