SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac Oficijalna stranica

Pobeda Radničkog kao rođendanski poklon navijačima

Autor: InfoKG
18:48 | Subota, 11 03 2023

Fudbaleri Radničkog ostvarili su prvu pobedu u prolećnom delu šampionata, i to na svom terenu rezultatom 3:0 protiv Kruševačkog Napretka.

Odličnu igru prikazali su izabranici Dejana Joksimovića u susretu sa uvek nezgodnim protivnikom. Posle sedam uzastopnih utakmica bez ostvarenog trijumfa, prekinuta je crna serija.

"Crveni" su današnjim trijumfom uveličali proslavu 34. rođendana svojim najvernijim pristalicama "Crvenim đavolima". Mada su svi igrači zaslužili pohvale za današnje izdanje, ipak posebno treba izdvojiti dvostrukog strelca Vasilija Đurića, ali i kapitena Miloša Vidovića, koji je još jednu svoju doktorsku partiju krunisao pogotkom.

Prvi gol na stadionu "Čika Dača" postignut je na početku utakmice, ali je poništen asistencijom VAR-a. Ovakav razvoj situacije nije obeshrabrio igrače Radničkog, pa je tako Đurić bio strelac već u 12 minutu utakmice za 1:0. Drugi gol na utakmici postiže kapiten Radničkog Miloš Vidović u 31 minutu, a konačan rezultat postavlja Vasilije Đurić svojim drugim pogotkom u 69 minutu.

Radnički posle današnje pobede zauzima osmo mesto na tabeli sa osvojenih 30 bodova i utakmicom manje od Kolubare koja je na devetoj poziciji, dok Napredak zauzima deseto mesto.

U sledećem kolu "crveni" se sastaju sa ekipom Mladost GAT u Novom Sadu 17. marta, kada se igra 27 kolo šampionata.

Joksimoviću i njegovim igračima je spao ogroman teret sa leđa, s obzirom na strahovit pritisak pod kojim su bili uoči duela sa Kruševljanima.

"Bilo je jako teško pripremiti igrače, pre svega mentalno za ovu utakmicu, s obzirom da smo nakon niza dobrih igara i loših rezultata dovedeni praktično pred imperativ pobede protiv Napretka. Izašli smo dosta agresivno u pokušaju da stvorimo situacije u kojima bi individualni kvaliteti naših ofanzivnih igrača mogli da dođu do izražaja i u tome smo i uspeli. U drugom poluvremenu je to rezultatsko opterećenje kod igrača, koje je bilo prisutno do tog drugog postignutog gola, nestalo, što je dovelo do toga odustanemo od nekih naših principa igre, ali smo na sreću pokazali karakter i odgovornost u određenim situacijama, što nam je omogućilo da mirno privedemo utakmicu kraju" – izjavio je Joksimović.

 

Izvor:  Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica