SportFoto: FK Radnički 1923

FK Radnički za prvu pobedu u prolećnom delu sezone

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 10 03 2023

Pred fudbalerima Radničkog 1923 je jedna od verovatno ključnih utakmica u prolećnoj polusezoni. “Crveni” će u subotu od 14 časova na svom “Čika Dači” ugostiti ekipu Napretka iz Kruševca u utakmici 26. kola Mocart Bet Superlige Srbije, u kojoj će pokušati da stanu na put daljem rasipanju bodova i da prvim trijumfom u prolećnom delu prvenstva uveličaju rođendansko slavlje svojih najvernijih pristalica "Crvenih đavola".

Iz utakmice u utakmicu Kragujevčanima se ponavlja identičan scenario. Izabranici trenera Dejana Joksimovića igraju dobro, stvaraju šanse, ali bodovi, kao po nepisanom pravilu, završavaju na kontu protivničke ekipe. Tako je bilo i na prethodnom gostovanju u Novom Pazaru, gde su “crveni” doživeli svoj peti poraz u poslednjih sedam prvenstvenih kola. Ova pomalo deprimirajuća situacija nije poljuljala moral Šumadincima, koji i dalje čvrsto veruju da će ubrzo ugledati svetlost na kraju rezultatskog tunela.

"Iskreno, ja zaista nemam toliko toga da zamerim mojim igračima kada je reč o njihovom zalaganju, kako na treninzima, tako i na utakmicama. Evidentno je da te dobre igre koje pružamo u kontinuitetu nisu adekvatno ispraćene u tom nekom rezultatskom smislu. I pored toga ne gubimo nadu, svesni smo da će se kolo sreće kad-tad okrenuti i da će te dobre partije početi da nam se isplaćuju", ne napušta optimizam šefa struke kragujevačkog superligaša Dejana Joksimovića.

Predstojeća utakmica protiv Napretka iz Kruševca nova je prilika za fudbalere kragujevačkog superligaša da naprave rezultatski zaokret, kao što su to učinili jesenas, kada su posle serije od četiri uzastopna poraza “demolirali” ekipu Mladosti GAT na “Čika Dači” sa 3:0, što je bio uvod u furiozan finiš jesenje polusezone, koju su "crveni" okončali u zoni plej-ofa.

"Naravno da svi mi u klubu utakmicu protiv Napretka vidimo kao idealnu priliku da prevaziđemo ovaj period rezultatske krize. Ja sam se iskreno nadao da će se to dogoditi i u nekim prethodnim utakmicama, s obzirom na kvalitet naših igara, ali nije bilo tako. Mislim da je sada došao pravi trenutak da napravimo taj rezultatski zaokret i stanemo na put daljem rasipanju bodova. Sigurno da bi pobeda u subotu dosta značila i samim igračima, koji bi na taj način skinuli ogroman psihološki teret sa svojih leđa i stekli dodatno samopouzdanje za nastavak sezone", smatra Joksimović.

Napredak je donedavno prolazio kroz sličnu situaciju kao i Kragujevčani, ali je pod vođstvom novog šefa struke Dragana Perišića uspeo da živne, pa je tako na poslednje tri prvenstvene utakmice inkasirao čak sedam bodova, čime je pobegao iz opasne zone i ponovo stao u red kandidata za plasman plej-of.

"Očekuje nas još jedna prilično zahtevna utakmice protiv veoma kvalitetne ekipe Napretka, koja je nakon "šok terapije" i promene trenera ušla u seriju dobrih rezultata. Radi se o ekipi koja je pre svega dosta dobro organizovana u fazi defanzive, dok u ofanzivi igraju direktno, pokušavajući da iskoriste individualne kvalitete svojih najisturenijih igrača. Kao i u prethodnim utakmicama, trudićemo se da kroz kontrolu poseda lopte dođemo do situacija iz kojih bismo mogli ozbiljnije da ugrozimo gol protivnika", otkriva Joksimović "recept" za dobar rezultat protiv Kruševljana.

Biće izabranicima trenera Joksimovića u subotu neophodan dodatni impuls sa tribina od strane njihovih najvatrenijih pristalica “Crvenih đavola”, koji obeležavaju 34-godišnjicu postojanja svoje navijačke grupe. Svakako da bi tri osvojena boda u susretu sa Kruševljanima predstavljala najlepši mogući rođendanski poklon fudbalera Radničkog 1923 njihovim vernim navijačima.

Činjenica je da smo trenutno u veoma teškoj situaciji, zbog čega nam je sada, više nego ikada, potrebna podrška naših navijača, kojima ovim putem čestitam 34. rođendan. Sigurno da je to motiv više za nas da u subotu pružimo svoj maksimum na terenu kako bismo pobedom ulepšali rođendansko slavlje našim najvernijim navijačima – naglašava Joksimović.

Stratega "crvenih" raduje činjenica da će za duel sa Kruševljanima ponovo moći da računa na Filipa Ivanovića, Nikolu Vlajkovića i Milutina Vidosavljevića, koji su propustili prethodno gostovanje u Novom Pazaru zbog kartona. Joksimović dodaje da još uvek nema pouzdanu informaciju kakva je situacija sa povređenim igračima, ali da će svi oni koji se u subotu nađu na terenu stadiona “Čika Dača” pružiti svoj maksimum u želji da kragujevačkom timu donesu prvi prolećni trijumf.

Ulaznice za utakmicu protiv Napretka, po ceni od 300 dinara za istočnu i 400 dinara za zapadnu tribinu, prodavaće se na blagajni ispred južne tribine stadiona "Čika Dača" u subotu od 12 časova.

Izvor: FK Radnički 1923