SportFoto: SPD Radnički

Pobeda Srbije i poraz Radničkog u utakmici za Anu

Autor: InfoKG
11:30 | Četvrtak, 18 08 2022

U humanitarnoj utakmici za Anu Miletić, obolelu od zloćudnog, agresivnog tumora mozga, vaterpolisti Srbije su na bazenu u Kragujevcu u prvom poluvremenu savladali reprezentaciju Izraela, rezultatom 7:2, dok je u drugom podmlađeni Radnički poražen od Izraelaca sa 5:1.

Posle dužeg vremena jedan meč je odigran na kragujevačkom bazenu, a atraktivni rivali i humanitarni karakter privukli su veliki broj ljubitelja vaterpola.

Srbija je nešto sporije ušla u meč, ali je počela da se budi sredinom uvodne deonice, kada je igrač domaćeg Radničkog, Marko Radulović, probio led. Odmah je izjednačio Gal Haimovič, ali su „delfini“ do odlaska na odmor došli do 3:1, preko Drašovića i Velkića.

U drugoj četvrtini izabranici Dejana Savića ubacili su u višu brzinu, pa su na kraju došli do ubedljivog trijumfa.

Najefikansniji sa dva gola bio je Marko Radulović, a u strelce su se upisala još dva igrača Radničkog, Luka Pljevančić i Stefan Branković, kao i Radomir Drašović, Petar Velkić i Ognjen Stojanović.

U drugom poluvremenu Izraelcima se suprotstavila podmlađena ekipa Radničkog, bez devetorice igrača koji su na pripremama sa svojim nacionalnim timovima. Kragujevčani su uz to tek nedavno započeli pripreme za predstojeću sezonu, što je Izrael, koji brusi formu za predstojeće Evropsko prvenstvo, uspeo da iskoristi.

I u takvim okolnostima domaći nisu loše otvorili meč, par puta su ozbiljnije pretili protivničkom golmanu, a mrežu je u uvodnim minutima pogodio Nemanja Stanojević (1:1). Ipak, ispostavilo se da je to bio jedini pogodak, pa je Izraelcima pet golova bilo dovoljno za pobedu.

Odlučili smo da učestvujemo u ovoj utakmici najpre zbog humanitarnog karaktera, a onda i vezanosti za Kragujevac i Vaterpolo klub Radnički. Reprezentacija Srbija se ovde uvek osećala kao kod kuće i prihvatala sve akcije u humanitarne svrhe. Apsolutno sam zadovoljan uslovima u Kragujevcu i dok god sam selektor, gledaću da dolazimo ovde. Ova utakmica je bila izuzetna kao završnica poslednjeg ciklusa pred odlazak na Evropsko prvenstvo, ali i da se upoznamo sa Izraelom sa kojim smo u grupi, a mislim da će značiti i Radničkom koji je na početku priprema za novu sezonu”, rekao je Dejan Savić, selektor Srbije. 

Izvor: SPD Radnički